Tijdige oplevering nieuwbouw, met PrimaCover Evapo

PrimaCover_Evapo_vloer_keramische_tegels

Damp-open bescherming nieuwe keramische tegelvloer showroom

Welke (af)bouwer herkent dit niet: hoe dichter bij de opleverdatum, hoe groter het gevaar dat nieuwe vloeren en trappen beschadigd raken. En dat terwijl iedereen keihard werkt aan de tijdige oplevering van de nieuwbouw. Hoe korter de wachttijden, hoe beter het is voor de planning. Zo ging het ook bij de recente nieuwbouw van een showroom met een presentatievloer van keramische tegels. Omdat de vloerbescherming de doordroging van de nieuwe tegelvloer niet mocht hinderen, zocht de aannemer naar het meest geschikte afdekmateriaal. De keuze viel op PrimaCover Evapo damp-open afdekvlies. Dankzij deze zelfklevende damp-open bescherming kwam de nieuwe keramische tegelvloer onbeschadigd de afbouwfase door.

Verkort de wachttijden

Een betrouwbaar damp-open afdekmateriaal verkort de wachttijden voor alle vervolgwerkzaamheden. Dat is fijn voor iedereen die volgt als de tegelzetter klaar is, zoals afbouwers, installateurs, timmerlieden, stukadoors en schilders. Als nieuwe of gevoelige vloeren en trappen zijn afgedekt met PrimaCover Evapo kunnen zij namelijk eerder starten met hun werk, terwijl de ondergrond veilig beschermd is. Daar worden opdrachtgevers blij van.

Ontdek PrimaCover Evapo damp-open afdekvlies >

Kans op beschadiging

Juist als het erop aankomt, is de kans op beschadiging het grootst. Afbouw- en installatiewerkzaamheden brengen nou eenmaal risico’s met zich mee. Als de vloer is aangebracht, is het werk namelijk meestal nog niet gedaan. In dit geval kwamen de afbouwmaterialen op bokken binnen. Daarna volgden de plaatsing van de wanden en de relingen. Ook de elektriciteit en klimaatinstallatie zijn aangebracht nadat de nieuwe tegelvloer er al lag. Deze moest dan ook goed beschermd worden tegen beschadigingen door steigers, trappen, vallende gereedschappen en scherpe voorwerpen. En tenslotte ook tegen stucgips, vocht, verf en latex. En vergeet ook de invloed van ‘buiten’ niet. Want zolang de omliggende bestratingen nog niet zijn aangelegd, kunnen ook binnengelopen zand en gruis de ondergrond aantasten.

Damp-open afdekvlies                              

PrimaCover Evapo is een zelfklevend damp-open afdekvlies met een dampdoorlatendheid van 70gr/m2/24uur. De polyester vlieslaag voorkomt mechanische beschadigingen. De toplaag zorgt voor een vloeistofdichte bescherming. Dankzij talloze membranen kan het vocht uit de afgedekte ondergrond ontsnappen, waardoor deze kan blijven doordrogen. Het is niet alleen geschikt voor pas gelegde keramische tegels, maar ook voor recent behandeld hout en parket. Bovendien ook voor andere gevoelige ondergronden, zoals bestaande vloeren en trappen van natuursteen, parket en hout.

Waarom niet hermetisch afdekken?

Waarom kunt u nieuwe en gevoelige oppervlakken niet hermetisch afdekken? Bepaalde gevoelige materialen, zelfs hout en parket dat al geruime tijd ligt, bevatten een percentage vocht. Dit geldt zéker voor nieuwe keramische tegelvloeren. Dit vocht wil ongehinderd kunnen ontsnappen uit de ondergrond. In het praktijkvoorbeeld van de nieuwe showroomvloer wil het vocht via de voegen naar buiten. Tijdens dit droogproces komen minuscule kalkdeeltjes mee naar het oppervlak. Als deze opgesloten zouden blijven, krijgen ze de kans om in te werken in de poreuze delen van de vloer. In de voegen kunnen dan vlekken, verkleuringen en randaftekeningen ontstaan. PrimaCover Evapo geeft de nieuwe tegelvloer gelegenheid om uit te dampen, waardoor u onherstelbare schade voorkomt. U kunt PrimaCover Evapo toepassen zodra de vloer of trap beloopbaar is volgens de voorschriften van de fabrikant.

Professionele bouwgroothandel

U vindt PrimaCover Evapo bij uw professionele bouwgroothandel, schildersvakhandel of ijzerwarengroothandel. Meer informatie over PrimaCover Evapo vindt u op de website. Of stel uw vraag aan het adviseursteam van Primaverde.

Informatie over verkoopadressen: neem contact op met Primaverde >