Keramische tegelvloer in nieuwbouwwoning veilig beschermd

Project_in_Beeld_PrimaCover_Evapo_zand_nieuwbouw_tegelvloer_afdekken

Buiten nog geen bestrating? Voorkom beschadigingen binnen!

In de rubriek Project in Beeld laten we regelmatig praktijktoepassingen zien van onze producten.

Rondom een nieuwbouwwoning ligt nog geen bestrating. Het resultaat: iedereen die in en uit loopt brengt modder en zand mee naar binnen. Dat is natuurlijk niet zo fijn voor de nieuwe vloeren en trappen in het huis. En zie dan als vakman je werk maar eens schadevrij op te leveren. Zo ook bij dit nieuwbouwhuis in Nijverdal. Daar is de gehele benedenverdieping voorzien van een nieuwe keramische tegelvloer. Deze moet worden beschermd tegen beschadigingen. Maar omdat deze nog niet is doorgedroogd, mag deze niet hermetisch afgedekt worden. De oplossing: PrimaCover Evapo zelfklevend damp-open afdekvlies.

Keramische tegelvloer

Een recent gelegde keramische tegelvloer kun je niet hermetisch afsluiten. Bij het volledig afdekken kunnen namelijk verkleuringen in de voegen optreden. Deze worden veroorzaakt door uitdampende vocht dat zich in de lijm of het cement bevindt. Dit neemt minuscule kalkdeeltjes mee naar het oppervlak. De voegen drogen daardoor niet egaal op. Helaas is het effect daarvan pas te zien als het afdekmateriaal wordt weggehaald, na de oplevering van het project. Dus als de installateur en de verhuizer klaar zijn, zit de woningeigenaar met de gebakken peren. Vaak wordt de vloerlegger – onterecht – hier op aangesproken. Discussies, frustraties en onnodige herstelkosten voorkomen? Dan is PrimaCover Evapo damp-open afdekvlies de juiste manier om nieuwe keramische tegelvloeren te beschermen.

PrimaCover Evapo

PrimaCover Evapo is een damp-open afdekvlies. Dit is de perfecte bescherming voor gevoelige ondergronden. Niet alleen voor nieuwe keramische tegelvloeren – zoals bij dit luxe woningproject in Nijverdal – maar ook voor recent gelegde houten en parketvloeren. Het voorkomt beschadigingen door zand, puin, vallende gereedschappen, water, latex, verf, steigers en trappen. Dit afdekvlies bestaat namelijk uit een stootdempende polyester onderlaag met een speciaal ontwikkelde ondoordringbare folie-toplaag. Deze bevat talloze kleine membranen die het vocht uit de ondergrond laten ontsnappen (dampdoorlatendheid: 70gr/m²/24h). PrimaCover Evapo biedt dus een uitstekende bescherming, terwijl de ondergrond ondertussen veilig kan doordrogen.

Zelfklevend

PrimaCover Evapo is zelfklevend. Daardoor is dit afdekvlies niet alleen geschikt voor vloeren, maar ook voor trappen. Door de uitgekiende kleefkracht blijft dit afdekmateriaal keurig op zijn plaats liggen. U kunt het aanbrengen zodra de ondergrond volgens voorschriften beloopbaar is. Het vlies laat zich eenvoudig uitrollen. Een overlap van 10 centimeter is bovendien al voldoende voor een ononderbroken bescherming. Ook het verwijderen gaat gemakkelijk, want PrimaCover Evapo laat geen lijmresten na.

Kijk gerust eens op de productpagina van PrimaCover Evapo >

Informatie over verkoopadressen: neem contact op met Primaverde >