Zonder PrimaCover Active is een aannemer langer bezig

Project_in_Beeld_PrimaCover_Active_Bouwbeurs_nieuwbouw_bouwproject_zwembad_verse_vloer_beton

Het ademingsactieve afdekvlies voor nieuwe designbetonvloeren

Zonder PrimaCover Active is een aannemer langer bezig. In Friesland vond onlangs de nieuwbouw plaats van een zwembad. Een mooie gevlinderde designbetonvloer siert de entree. Lekker eigentijds, maar o zo kwetsbaar tijdens de afbouwfase. Daarom moest de bouwer deze goed beschermen bij het plaatsen en afwerken van de metal stud binnenwanden. PrimaCover Active is het ideale ademingsactieve afdekvlies voor nieuwe designbetonvloeren. Zelfklevend, veilig en tijdbesparend.

Doorlooptijd monoliet betonvloer

De kortere doorlooptijd is een van de voordelen van een monoliet betonvloer. Door het beton na het storten te vlinderen, ontstaat een glad en verdicht oppervlak. Een extra dekvloer is daardoor niet nodig, dus dat spaart tijd. Dankzij PrimaCover Active boeken bouwaannemers dubbele tijdwinst. Zodra de betonvloer beloopbaar is volgens de voorschriften van de leverancier, kunnen zij namelijk veilig verder met de volgende bouwfase. Dit stevige ademende zelfklevende afdekvlies heeft de ondergrond gedurende 6 weken beschermd tegen mechanische beschadigingen, verf en vocht. De metal stud wandconstructies konden dus veilig worden geplaatst, zonder dat de scherpe profieluiteinden het vloeroppervlak aantastten. Ook tijdens het stuken en schilderen bood PrimaCover Active de gewenste bescherming.

Droogproces ondergronden

Als niet-doorgedroogde ondergronden hermetisch worden afgedekt is dit nadelig voor het droogproces. Indien het uitdampende vocht niet weg kan, zorgen minuscule kalkdeeltjes voor onherstelbare beschadigingen aan het oppervlak. Denk aan vlekken en matte zones. Dankzij PrimaCover Active komt het droogproces van verse vloeren echter niet in gevaar. Dit zelfklevend polyester afdekvlies bevat namelijk een speciaal membraan dat uitdampend vocht laat ontsnappen (1,2l/m2/24uur).

PrimaCover Defend

Voor een deel van de afbouwwerkzaamheden gebruikte de aannemer onder andere een zware hoogwerker. Plaatselijk was dus een extra stevige pantsering van de ondergrond noodzakelijk. Omdat de vloer op dat moment nog steeds niet helemaal was doorgedroogd, konden hiervoor geen houten platen worden gebruikt. Na overleg met een technisch productadviseur van PrimaCover koos de aannemer voor PrimaCover Defend. Deze ultrastevige viltplaten van geperst textiel zijn volledig dampopen. Door deze op de gewenste plaatsen bovenop PrimaCover Active aan te brengen, boden ze de juiste bescherming zonder het droogproces te verstoren.

Meer weten over beschermen?

Bent u opdrachtgever, vloerconstructeur, schilder, stukadoor of bouwaannemer? Wilt u meer weten over het beschermen van nieuwe of bestaande vloeren en trappen? Vraag de behulpzame adviseurs van PrimaCover gerust om advies. Zo levert u uw project op zonder herstelkosten en discussies.