Stofwanden en stofdeuren: de oplossing tegen (fijn)stof

Primaverde PrimaCover Zipper door A doorgang stof fijnstof rits stofdeur

PrimaCover Zipper stofdeuren & Curtain-Wall stofwandsysteem

Geen verbouwing, renovatie of afbouw zonder stof. Zonder stofwand of stofdeur, verspreiden stof en fijnstof zich richting de naastgelegen ruimtes en door de rest van het pand. Er bestaan talloze redenen waarom rondvliegende stofdeeltjes niet wenselijk zijn. Bijvoorbeeld omdat tijdens de werkzaamheden bezoekers, klanten, medewerkers of bewoners in het gebouw verblijven. Of omdat de schilder graag stofvrij werkt, vakwerk wil afleveren en daarbij geen stofinsluiting kan gebruiken. We zetten twee stofdichte oplossingen op een rijtje: PrimaCover Zipper stofdeuren en het Curtain-Wall stofwandsysteem.


PrimaCover Zipper Door stofdeuren

Met het assortiment PrimaCover Zipper Door stofdeuren heb je altijd een oplossing voor het stofdicht afschermen van deuropeningen en doorgangen. PrimaCover heeft drie typen ontwikkeld, elk type Zipper heeft zijn eigen voordelen en mogelijkheden. Praktijkmensen zijn in elk geval unaniem positief over de betrouwbaarheid van de rits van elk type PrimaCover Zipper. De rits is namelijk van industriële kwaliteit en zorgt voor een lange inzetbaarheid.

3 typen PrimaCover stofdeuren

 • TYPE 1: PrimaCover Zipper Door A | productpagina>
  – Stofdeur van stevige folie met industriële A-rits
  – Met geschikte tape te monteren op wanden en kozijnen
  – Bescherming tegen stof en fijnstof
  – Drempelloze doorgang, dus geschikt als doorgang voor rollende apparatuur
 • TYPE 2: PrimaCover Zipper Door U | productpagina>
  – Stofdeur van stevige folie met industriële U-rits
  – Met geschikte tape te monteren op wanden en kozijnen
  – Bescherming tegen stof en fijnstof
  – Door ook de onderzijde af te plakken, voorkomt u de verspreiding van stofdeeltjes via de vloer
 • TYPE 3: PrimaCover Zipper | productpagina>
  – Set van 2 zelfklevende industriële ritsen. Universeel toepasbaar op elke geschikte folie.
  – Bescherming tegen stof en fijnstof
  – Gebruik 1 rits voor een smalle doorgang, of 2 ritsen voor een brede doorgang
  – Opplakken – opensnijden – klaar

Bekijk alle PrimaCover Zipper-producten …>


Curtain-Wall herbruikbaar stofwandsysteem

Met het Curtain-Wall herbruikbare stofwandsysteem splits je elke ruimte stofdicht. Zelfs tot een hoogte van 5 meter. Terwijl je achter de Curtain-Wall stofwand ongehinderd doorgaat met jouw werkzaamheden, kan in de rest van het gebouw het normale leven dus gewoon doorgaan. Zonder de overlast van (fijn)stof. Dankzij het efficiënte systeem met telescopische staanders is Curtain-Wall snel op te zetten. Het systeem is zelfs geschikt voor ruimtes met een systeemplafond.

Curtain-Wall is volledig aanpasbaar

Curtain-Wall is volledig aanpasbaar aan de situatie. Want per toepassing bepaal je gemakkelijk de lengte, vorm en positie van de stofwand. Je hebt keuze uit diverse sets. Elk van deze Curtain-Wall kits bevat modules voor een flexibele opstelling, inclusief een afsluitbare deurmodule. Het plaatsen van een Curtain-Wall stofwand duurt voor 1 persoon niet langer dan enkele minuten. De brandvertragende, stevige folie zorgt voor een langdurige inzetbaarheid. Curtain-Wall heeft bovendien een representatieve uitstraling. Dit is extra belangrijk wanneer de bouwactiviteiten of de onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden in de nabijheid van bezoekers en bewoners. Denk aan projecten in woningen, kantoren, ziekenhuizen, scholen, banken, hotels en winkels.

Positioneren tussen vloer en plafond

De telescopisch verende staanders bieden de juiste drukverdeling om het systeem veilig en met een constante druk klemvast te positioneren tussen vloer en plafond. Hierdoor is het systeem zelfs geschikt voor systeemplafonds. Curtain-Wall wordt geleverd inclusief afdichtende schuimprofielen voor een stofdichte aansluiting op het plafond. Voor de afdichting tussen de staanders en de muren zijn speciale profielen verkrijgbaar.

De hoogte van de stofwand kun je eenvoudig variëren. Daarvoor zorgen de telescopische staanders. De standaardhoogte van het Curtain-Wall systeem is maximaal 400cm. Met de optionele verlengstukken is de maximale hoogte zelfs 500cm. Ook de breedte van je Curtain-Wall opstelling kun je eenvoudig aanpassen aan elke ruimte.

Naar de Curtain-Wall website …>
Dowload de folder …>

Daarom kies je voor het Curtain-Wall stofwandsysteem:

Curtain-Wall_Locksysteem_telescopische_staander

De telescopische staanders zijn gemakkelijk op maat te schuiven dankzij het solide lock-systeem. Op deze manier plaats je een Curtain-Wall binnen enkele minuten.

Curtain-Wall_Veersysteem_telescopische_staander

Het plaatsen van de telescopische verende staanders gaat heel gemakkelijk. Hierdoor klemt elke Curtain-Wall opstelling met de juiste constante druk tussen de vloer en het plafond. Ook bij systeemplafonds!

Curtain-Wall_Header_plafond

De header verbindt de staanders en zorgt voor de juiste drukverdeling. De header is gemakkelijk in de ringtop van de telescopische staander te haken. Omdat de druk gelijkmatig verdeeld is, is het Curtain-Wall systeem veilig voor systeemplafonds.

Curtain-Wall_meenemen_herbruikbaar_Opbergtas

Curtain-Wall is keer op keer herbruikbaar. Is het werk klaar? Dan berg je alles netjes op in de handige meeneemtas. Klaar voor de volgende klus!

Alle voordelen van het Curtain-Wall stofwandsysteem:

 • Snel op te zetten (circa 5 meter in 5 minuten)
 • De segmenten zijn eenvoudig verplaatsbaar
 • Uitbreidbaar systeem met keuze uit modules in diverse afmetingen
 • Solide en betrouwbaar tegen stof en fijnstof
 • Brandwerend: gecertificeerd volgens NFPA-701 / EN 13501-1
 • Lichtdoorlatend en semi-transparant, zodat werkzaamheden buiten zicht kunnen plaatsvinden
 • Ook geschikt voor systeemplafonds
 • Afdichtingsprofielen voor stofdichte aansluiting op wanden en plafonds
 • Elke kit wordt geleverd inclusief Curtain-Door module met afsluitbare doorgang
 • Extra doorgangen zijn gemakkelijk aan te brengen met een Zip-Up-set
 • Na gebruik compact te bewaren en eenvoudig mee te nemen in de meegeleverde opbergtassen

Solide en toekomstbestendig

Curtain-Wall is een solide en toekomstbestendig systeem tegen stof en fijnstof. Omdat de samenstelling naar wens en behoefte oneindig uitbreidbaar is, heb je er jarenlang plezier van. Beslis zelf welke Curtain-Wall Kit voor jou het beste startpunt is. Heb je bijvoorbeeld doorgaans werkzaamheden van gemiddelde omvang? Dan is de Curtain-Wall Pro-Kit een uitstekende basis. Dit is onze meest verkochte set. Klik hier voor een overzicht van alle sets.

Naar de Curtain-Wall website …>
Dowload de folder …>


Informatie over PrimaCover Zipper stofdeuren en Curtain-Wall stofwanden

Klik op de links voor meer informatie over PrimaCover Zipper stofdeuren en Curtain-Wall stofdeuren. Natuurlijk kun je je vragen ook stellen aan het behulpzame adviseursteam van Primaverde. Ook voor de verkoopadressen kun je bij ons terecht. Wij wensen jou en je collega’s in ieder geval alvast een stofvrije werkomgeving!