Ruwbouw of afbouw? Let op je ramen, kozijnen en balustrades!

Primaverde schuimprofielen kozijn deur raam beschermen

Een metalen gereedschapskist stoot tegen een houten raamkozijn… Een kruiwagen schaaft langs een zojuist geplaatste aluminium deurpost… En na het storten van de betonvloer zien de ramen eruit alsof er een moddergevecht heeft plaatsgevonden. Die alkalische spetters en klodders vreten in op het glasoppervlak. Het blijft dus opletten tijdens ruwbouw en afbouw dat je geen ramen, kozijnen en balustrades beschadigt. Want voor deze schades wil jij niet opdraaien, toch? Lees daarom alles over de diverse typen beschermprofielen voor kozijnen en tal van andere toepassingen. En over PrimaCover Glass beschermfolie voor ramen.

Beschadiging van deurkozijnen, raamkozijnen en balustrades voorkomen

Beschadiging van deurkozijnen, raamkozijnen en balustrades voorkomen tijdens ruwbouw tot en met de afbouw en afwerking. Dat doe je met de profielen van Primaverde. Ook beschadigingen aan trapleuningen, aanrechtbladen, werkbladen en kwetsbare randen. Hoe eerder in het bouwproces de kozijnen en andere elementen worden geplaatst, aan des te meer gevaren ze worden blootgesteld. Dat is niet zo verwonderlijk. Want tot en met het laatste moment loop je de kans om iets kapot te stoten met je kruiwagen, betonmixerpomp, ladder, steiger, gereedschapskist of bouwmaterialen. Er is echter een simpele kostenbesparende oplossing: gebruik de beschermprofielen van Primaverde. Zoals een van de vele modellen NMC schuimprofielen. Of gebruik de recyclebare, superstevige Ram Jamb klemprofielen van 100% gerecycled karton.


Beschermende schuimprofielen in diverse uitvoeringen en modellen

Beschermende schuimprofielen zijn er in diverse uitvoeringen en modellen. Zoals universele L-profielen, klemvaste U-profielen en Tulp-profielen. Je brengt ze eenvoudig aan op kozijnen, balustrades, trapleuningen en andere randen die je wilt beschermen tegen beschadigingen. Eventueel kun je de profielen vastzetten met een geschikte tape. Door hun stootdempende werking voorkomen deze profielen beschadigingen, herstelkosten en vertragingen.

Ram Jamb recyclebare klemprofielen voor kozijnen

Ram Jamb klemprofielen zijn betrouwbare beschermers voor kozijnen van 10-23cm dik.

Deze kozijnbeschermers zijn superstevig en meermaals herbruikbaar. Dankzij hun speciale vorm breng je de Ram Jamb klemprofielen in slechts enkele seconden aan. Vastzetten met tape of lijm is niet nodig. Gemaakt van 100% karton, dus 100% recyclebaar.


PrimaCover Glass voorkomt beschadigingen aan glas en ramen

PrimaCover Glass voorkomt beschadigingen aan glas en ramen. Daarmee voorkom je zowel mechanische beschadigingen als aantasting door bijvoorbeeld beton, cement, stucgips en verf. Deze beschermende zelfklevende glasfolie is verkrijgbaar in drie breedtes: 1 meter, 0.5 meter en 0.25 meter. PrimaCover Glass kan zowel binnen als buiten worden toegepast.

PrimaCover Glass tijdens schilderen en stuken

PrimaCover Glass is de ideale zelfklevende ruitfolie tijdens schilderen en stuken. Dankzij de dikte van 50 µm kan deze folie tegen een stootje. Speciaal voor schilders die hun kleuren bij daglicht willen kunnen beoordelen: PrimaCover Glass is er niet alleen in blauwe, maar ook in transparante uitvoering. Je vindt alle productinformatie op de PrimaCover-website.

Glas beschermen tijdens het storten van de betonvloer

Glas bescherm je niet alleen om mechanische beschadigingen tegen te gaan, maar bijvoorbeeld ook tijdens het storten van de betonvloer. Dat is een berucht risico voor de ramen. Zeker wanneer het raam tot onderaan doorloopt. Om inwerking van het alkalische beton tegen te gaan, breng je PrimaCover Glass aan op het onderste deel van de ruit. Ideaal voor deze toepassing is PrimaCover Glass met een rolbreedte van 1 meter.

USP+tekst - PrimaCover Glass

Zwartwit Tape beschermt aluminium kozijnen

Zwartwit Tape is een zelfklevende tape die speciaal is ontwikkeld voor het beschermen van smalle gladde oppervlakken. Zoals aluminium kozijnen tijdens productie, transport, opslag en montage. Daarmee voorkom je schade en herstelkosten.


Advies nodig? Vraag het aan Primaverde!

Ben je aannemer, vloerenbedrijf, schilder of stukadoor? Wil je meer weten over het beschermen van kozijnen, ramen, balustrades en glas? Vraag de behulpzame PrimaCover adviseurs gerust om meer informatie over beschermende schuimprofielen, Ram Jamb kozijnbeschermers en PrimaCover glasfolie. Neem contact met ons op!

TIP:
Boek een grátis Toolbox voor jou en je team! Kennis-update in 30 minuten.
Hier vraag je ‘m aan!