Automatisering en digitale productinformatie bij Primaverde

Primaverde digital product info PIM EZ-Base NOBB

Bij de topproducten van Primaverde hoort ook een topervaring als het gaat om productinformatie en leverbetrouwbaarheid. Onze producten worden geleverd via groothandels op het gebied van bouw, ijzerwaren en schildersbenodigdheden in diverse Europese landen. Natuurlijk willen we dat iedere klant en eindgebruiker positieve ervaringen heeft met onze producten. Daarom besteden wij veel aandacht aan productontwikkeling, productie en distributie. Voor en achter de schermen ondersteunen geautomatiseerde systemen bij productinformatie, bestelprocessen en facturatie. Welke dat zijn, lees je hier.

Van deze automatiseringsoplossingen profiteert het gehele distributienetwerk, van groothandel tot eindgebruiker. Je kunt daardoor vertrouwen op de directe toegang tot nauwkeurige productinformatie, wat het hele proces van zoeken tot bestellen vereenvoudigt. Primaverde blijft zich op deze manier inzetten om jouw gebruikerservaring te optimaliseren, elke dag opnieuw. Heb je hier vragen over? Neem gerust eens contact op met Primaverde.

Websites

Website primaverde.nl

Wil je alles weten over het bedrijf Primaverde? Je vindt wat je zoekt op de website primaverde.nl. Lees over ons team, onze manier van werken en algemene informatie over onze merken PrimaCover, Curtain-Wall, FugenMeister en Ram Board. Je vindt actualiteiten en toepassingen van onze producten. Ook vind je hier het downloadcentrum voor afbeeldingen, video’s en Excel-bestanden. Hierdoor hebben klanten direct toegang tot materialen die hen ondersteunen bij marketingactiviteiten.

Website primacover.com

Op de website primacover.com vind je alle informatie over de producten van PrimaCover. De informatie is per product toegankelijk gemaakt via overzichtelijke productpagina’s. De productwijzer gebruik je om het juiste afdekmateriaal te vinden. Als je doorklikt op een product, kom je uit bij gedetailleerde informatie, zoals het veiligheidsblad (MSDS), instructiebladen, technische documentatie en brochures. Klanten vinden hier alles wat ze nodig hebben om de producten optimaal te benutten. Daarnaast worden complexe onderwerpen verduidelijkt met video’s. In deze website vind je verder volop nieuws, tips en praktijkvoorbeelden.

Website curtainwalleurope.com

De website curtainwalleurope.com is helemaal gewijd aan Curtain-Wall, het herbruikbare en uitbreidbare stofwandsysteem. Je vindt alle Curtain-Wall producten in een handig overzicht. Klik je door op een product, dan zie je alle productdetails.

Productinformatiemanagement (PIM)

Datapools (EZ-Base en NOBB)

Om ervoor te zorgen dat klanten en eindgebruikers altijd kunnen beschikken over actuele productinformatie van alle artikelen, heeft Primaverde een rechtstreekse koppeling met de databases van onze productielocaties en leveranciers. Deze productinformatie wordt gestandaardiseerd opgeslagen in een zogeheten ‘datapool’ (in het Nederlands: gegevensbank). Dankzij de centrale opslag van deze data, kunnen wij onze productdata sneller en efficiënter leveren aan groothandel of detailhandel.

Om ervoor te zorgen dat klanten en eindgebruikers direct toegang hebben tot informatie als technische producteigenschappen, de voorraadstatus, etc. Om handmatige invoer te vermijden, integreert Primaverde haar datapools met de ERP-systemen van klanten. De productinformatiesystemen (PIM’s) EZ-Base en NOBB stellen klanten in staat om productinformatie naadloos te synchroniseren, wat tijd bespaart en fouten minimaliseert.

Geautomatiseerde processen

Door gebruik te maken van Transus verkooporders ontvangt Primaverde snel en foutloos orders van klanten. Dit versterkt de efficiëntie en nauwkeurigheid van het orderverwerkingsproces, wat resulteert in tevreden klanten en een gestroomlijnde operatie. Primaverde streeft naar foutloze en snelle facturatie door geautomatiseerde processen. Facturen worden automatisch gegenereerd en verstuurd naar het ERP-systeem van de klant, met behulp van gestandaardiseerde formaten zoals UBL en Simpler Invoicing. Dit minimaliseert fouten en versnelt het facturatieproces.

Primaverde maakt gebruik van PDF-facturen die eenvoudig te verwerken zijn in diverse systemen. De E-verbinding biedt een gestroomlijnde elektronische communicatie, waardoor de afhandeling van facturen efficiënter verloopt. Voor de bouwsector hanteert Primaverde het DICO-formaat. Hierdoor wordt facturatie aangepast aan de specifieke behoeften van deze industrie. Dit leidt tot een soepelere samenwerking.