Ook gedééltelijk afdekken voorkomt herstelkosten

Primaverde_Project_in_Beeld_PrimaCover_Standard_gedeeltelijk_afdekken_vloer

De hele vloer beschermen is niet altijd nodig

“Had ik die laminaatvloer nou maar afgedekt”, verzuchtte een onderaannemer laatst aan de balie van een bouwgroothandel. Een van de Primaverde-adviseurs die na een afspraak nét op punt van vertrekken stond, kwam met hem in gesprek. “Als ik had geweten wat voor ellende ik had kunnen voorkomen door die laminaatvloer af te dekken met PrimaCover Standard, had ik nu geen extra werk gehad. En nog wel in de avonduren.”

Het voorkómen van herstelkosten levert de bouw- en renovatiewereld volgens de meest recente schattingen enkele miljarden euro’s per jaar op. Misschien las u het al in het alarmerende rapport dat onlangs verscheen.

Snel afdekken bij kleine klussen
Snel afdekken bij kleine klussen loont. Waar u misschien niet altijd bij stilstaat, is dat u ook met een gedeeltelijke bescherming van de vloer herstelkosten kunt voorkomen. Dat zagen we bijvoorbeeld bij een renovatieproject in opdracht van een particulier. De open keuken, die grensde aan de woonkamer, moest worden voorzien van nieuwe wandtegels en apparatuur. Verder werd het granieten aanrechtblad vervangen. De woonkamer werd gebruikt als uitvalsbasis voor al die spullen. Voordat de stapels tegels en de uitgepakte keukenapparatuur met zijn scherpe randen op de vloer werd gezet, heeft de aannemer eerst een gedeelte van de vloer afgedekt met PrimaCover Standard.

Radiator

De woonkamer zelf kreeg ondertussen een nieuwe radiator en een andere vensterbank. Ook in dat geval was er dus sprake van plaatselijke werkzaamheden, waarvoor het niet nodig bleek om de gehele vloer af te dekken. Met een paar overlappende banen PrimaCover Standard konden deze klussen veilig worden uitgevoerd. Bijkomend voordeel was trouwens dat PrimaCover Standard prima bestand is tegen vloeistoffen. Dus was er geen risico dat het zwarte lekwater uit de radiator de bestaande vloer zou aantasten.

PrimaCover Standard

PrimaCover Standard is een universeel toepasbaar afdekvlies voor vloeren en trappen die volledig droog zijn. Dit vlies is verkrijgbaar in diverse breedtes: 2 meter, 1 meter en 0.65 meter. In dit geval heeft de aannemer gekozen voor een rolbreedte van 1 meter. Met drie overlappende banen was de vloer gedeeltelijk beschermd en konden de materialen naar binnen gebracht worden.

Kijk gerust eens op de productpagina van PrimaCover Standard >

PrimaCover Standard renovatie kantoren - Rol