Faalkosten drukken de winst van bouwbedrijven

Faalkosten drukken de winst van bouwbedrijven

Dat was even schrikken voor de bouwwereld. ABN AMRO publiceerde in april 2019 de resultaten van een groot onderzoek naar faalkosten. Prompt werd het overgenomen door diverse bouwgerelateerde media. Dat geeft aan dat het onderwerp een belangrijk thema is voor de bouwsector. Niet verwonderlijk, want faalkosten drukken de winst.

Bijna 40% van de ondervraagde bedrijven in de bouw- en vastgoedsector schat in dat de faalkosten 5% of meer bedragen. Dat scheelt een slok op een borrel voor het financiële resultaat.

Faalkosten verminderen

Toch zijn er wel degelijk kansen om faalkosten te verminderen. De onderzoekers van ABN AMRO geven aan dat leren van gemaakte fouten een van de oplossingen is. Een goede onderlinge communicatie helpt daarbij. Het positieve gevolg: minder materieel verlies en een efficiëntere inzet van werkuren. Met name dat laatste is extra belangrijk, nu de bouwsector in de huidige tijd maar moeilijk aan goede nieuwe medewerkers kan komen.

De rol van Primaverde-producten in het voorkomen van faalkosten is wat ons betreft logisch. Ons gehele assortiment draagt namelijk bij aan Schoon en Veilig Werken. Onze twee bekendste merken hierin zijn PrimaCover afdekmaterialen + stofdeuren en Curtain-Wall herbruikbare stofwandsystemen.

PrimaCover afdekmaterialen + stofdeuren

PrimaCover_Standard_renovatie

Er zijn vele typen PrimaCover afdekmaterialen. We onderscheiden afdekvliezen en afdekfolies. Het onderscheid tussen de soorten bepaalt het gebruiksdoel. Zo zijn de vele typen zelfklevende afdekvliezen geschikt voor toepassing op niet alleen vloeren, maar ook trappen. Verder zijn er extra stevige soorten voor zware toepassingen, zoals PrimaCover Defend, PrimaCover Robust en PrimaCover Construct.

Specialties zijn er ook. Zoals onze twee ademende afdekvliezen die geschikt zijn voor nieuwe vloeren, pas behandelde oppervlakken en gevoelige ondergronden. Dat zijn PrimaCover Evapo en PrimaCover Active. Verder zijn er folies voor zachte vloeren, harde vloeren en glas. Die laatste (PrimaCover Glass) kenmerkt zich door zijn lange inzetbaarheid.

Wist u trouwens dat PrimaCover ook twee producten heeft waarmee iedereen uiterst gemakkelijk een ritsdoorgang creëert? Het gaat hier om PrimaCover Zipper en PrimaCover Zipper Door A. De ene is een set van twee zelfklevende ritsen van hoge kwaliteit. De ander is een complete stevige foliedeur met een drempelloze ritsopening in A-vorm.

Neem gerust een kijkje op de website van PrimaCover en ontdek alle producten die bijdragen aan het terugdringen van faalkosten.

Curtain-Wall herbruikbare stofwandsystemen

Curtain-Wall_telescoopstang

Bouwstof komt overal. Maar niet voor wie de ruimte compartimenteert met een Curtain-Wall stofwand. Dit herbruikbare stofwandsysteem is bestendig tegen fijnstof en kent een zeer groot toepassingsgebied. Er zijn verschillende basissystemen verkrijgbaar. Deze kunt u oneindig uitbreiden.

Met een Curtain-Wall stofwandsysteem werkt u conform de hedendaagse arbo-regels rondom fijnstof en voorkomt u bovendien onnodige vervuiling in de rest van het pand. Neem eens een kijken op de website van Curtain-Wall.

Meer weten over het onderwerp Faalkosten in de bouw?
Hier vindt u de bron van het onderzoek: ga naar ABN AMRO Insights >