Ram Board vloerpantser van bouw tot afwerking

PrimaCover_Ram Board FSC afdekmateriaal karton 100%recycle nieuwbouw afbouw beschermen vloer cement dekvloer damp-open

Zwaar belastbaar damp-open afdekmateriaal met FSC-keurmerk

Bescherming van de vloer is belangrijk tijdens elke bouwfase. Maak daarom kennis met Ram Board Floor Protection. Dit robuuste, zwaar belastbare vloerpantser is gemaakt van 100% gerecycled karton, kan meermaals worden gebruikt en is recyclebaar. Het is bovendien voorzien van het FSC-duurzaamheidskeurmerk. Ram Board Floor Protection beschermt tegen vloeistoffen en zware mechanische beschadigingen. Uniek zijn de geïntegreerde vouwlijnen, waarmee je in een handomdraai een opstaande plint vouwt, die de aanliggende verticale delen beschermt. Onlangs heeft dit kartonnen vloerpantser zijn waarde weer eens bewezen bij de nieuwbouw van een woonhuis, waar het de cementdekvloer gedurende langere tijd veilig en doeltreffend heeft afgedekt. Laten we verkennen waarom Ram Board Floor Protection niet alleen een beschermend schild is voor vloeren, maar ook een duurzame keuze in de bouwwereld.

Sterk en damp-open

Ram Board Floor Protection is een sterke damp-open bescherming. Dat maakt het geschikt voor vloeren die nog niet volledig zijn doorgedroogd. Bij een kijkje in de in aanbouw zijnde woning, blijken de voordelen van Ram Board Floor Protection pas goed. Gedurende weken beschermde Ram Board daar namelijk de cementdekvloer, van casco tot afbouw en afwerking. Toen de Ram Board vloerbescherming werd aangebracht, was de nieuwe vloer weliswaar beloopbaar, maar nog niet volledig doorgedroogd. Dankzij de damp-open eigenschappen van Ram Board Floor Protection kon het droogproces van de vloer ondertussen ongehinderd doorgaan.

Ontdek Ram Board >

Cement, gruis, zand, stucgips en latex

Gedurende het afbouwproces raakte de vloerbescherming steeds verder bedekt met cement, gruis, zand, stucgips en latex. Allemaal vervuilingen die anders rechtstreeks op de cementdekvloer terecht waren gekomen. Ook ladders, rolsteigers en bouwmaterialen belastten de nieuwe vloer. Ram Board heeft gedurende de gehele afbouwfase geen krimp gegeven. Terwijl de nieuwbouwwoning zijn vorm aannam, bleef de nieuwe cementdekvloer dus uitstekend beschermd. Dit was van essentieel belang omdat de zichtvloer bestaat uit PVC-stroken die rechtstreeks op de cementdekvloer worden aangebracht. Een schone, gladde ondergrond was dus nodig voor een optimale hechting en een perfecte uitstraling zonder oneffenheden.

Ram Board unieke structuur

De unieke structuur maakt Ram Board anders dan een gewone stucloper. Om Ram Board vloeistofbestendig te maken, is namelijk geen folie gebruikt. In plaats daarvan worden meerdere lagen karton onder hoge druk samengeperst in een specifieke structuur. Dit unieke productieproces resulteert in een afdekmateriaal dat zowel stevig als ondoordringbaar is. Dat zorgt voor de betrouwbare bescherming tegen vloeistoffen en mechanische beschadigingen. Omdat Ram Board Floor Protection 100% is samengesteld uit gerecycled karton is het materiaal recyclebaar. Onbeschadigde banen kun je bovendien meerdere keren hergebruiken.

Efficiënte verwerking van Ram Board Floor Protection

Let ook op de efficiënte verwerking van Ram Board Floor Protection. Het uitrollen en neerleggen gaat moeiteloos. Door de banen aaneengesloten tegen elkaar aan te leggen, bedek je het gehele vloeroppervlak. Voor het fixeren van de naden, gebruik je de speciale Ram Board Seam Tape, een krachtig klevende papieren montagetape. De toepassing van Ram Board Floor Protection houdt trouwens niet op bij de vloer alleen. Voor het beschermen van verticale delen heeft Ram Board een unieke eigenschap toegevoegd in het materiaal: geïntegreerde vouwlijnen. Daarmee vouw je over de gehele lengte gemakkelijk een haakse plint van 17, 60 of 80 centimeter. In dit geval hebben deze de nieuwe houten plinten beschermd. De stukadoor die in de nieuwbouwwoning aan de slag ging, gebruikte zelfs enkele banen Ram Board Floor Protection om de loopplanken van zijn steiger mee af te dekken. Om de kozijnen te wapenen tegen mechanische beschadigingen, is een ander Ram Board product toegepast: herbruikbare Ram Jamb klemprofielen. Ook deze zijn gemaakt van 100% gerecycled karton.

Ook Seam Tape en Ram Jamb vind je op de Ram Board informatiepagina >

Professionele bouwgroothandel

De duurzaamheid van Ram Board producten past binnen de filosofie van een circulaire economie. Het is een antwoord voor opdrachtgevers die eisen stellen aan duurzaamheid. Je koopt Ram Board bij de professionele bouwgroothandel of schildersvakhandel. Meer informatie over dit nieuwe merk en alle bijbehorende producten vind je op onze webpagina. Heb je toch nog vragen over dit product? Dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met het behulpzame adviseursteam van Primaverde.

Contact met Primaverde >