Vriesbouw Schildwolde
Postsorteercentrum wordt lesruimte.

Vriesbouw Schildwolde is in maart 2018 gestart met het verbouwen van een oud postsorteercentrum in Groningen naar lesruimtes voor een school.

Eerst de vloer

De vloer was de basis van de grootscheepse verbouwing. Eerst is een nieuwe gevlinderde betonvloer met een vuilafstotende toplaag aangebracht. Na de vloerwerkzaamheden begon de verbouwing pas echt: het realiseren van de praktijklokalen.

Ademend afdekvlies

Dit is een schoolvoorbeeld van een situatie waarin een verse vloer op een veilige wijze beschermd moet worden tegen mechanische beschadigingen, verf en vuil. Vriesbouw Schildwolde heeft daarom gekozen voor PrimaCover Active. Dit is een ademend afdekvlies. Terwijl de werkzaamheden in volle gang waren, bleef de vloer beschermd. Ondertussen kon het beton gewoon doordrogen zonder het risico op vochtaftekeningen.

Intensief belast

De verbouwing duurt enkele maanden. Toen na lange tijd het meest intensief belaste deel van de vloerbescherming vervangen werd, was de betonvloer ondertussen volledig doorgedroogd en kon een niet-ademend afdekmateriaal worden toegepast: PrimaCover Standard.

In de rubriek Project in beeld laten we regelmatig praktijktoepassingen zien van onze producten.