PrimaCover Carpet bij renovatie, installatie en projectinrichting

PrimaCover_Carpet_tapijtfolie_tapijtgedekt_projectinrichting_veilig_beschermen_van_tapijt

Beschermfolie voor tapijtgedekte vloeren en trappen

Bestaand tapijt is kwetsbaar tijdens afbouw, installatiewerkzaamheden en projectinrichting. Een vuile voetstap of klodder verf betekent het begin van een eindeloze discussie over herstelkosten. Om die situatie te voorkomen, is er PrimaCover Carpet tapijtfolie. Speciaal ontwikkeld voor tapijtgedekte vloeren en trappen. PrimaCover Carpet is een beschermende zelfklevende PE-folie met een uitgekiende lijmlaag. Op de foto’s ziet u hiervan grote en kleine toepassingen.

Vertraging en meerkosten

Zeg eens eerlijk: wilt u de oorzaak zijn van een vertraagde projectoplevering? De uitvoerders van de projecten op de foto’s hadden daar in ieder geval geen trek in. Al was het alleen maar omdat de volgende opdracht weer te wachten staat. Dus vertraging en meerkosten moesten ze zien te voorkomen. Wij hebben hun voorbeelden voor u verzameld en er een kleine uitleg bij gegeven.

Tapijt

PrimaCover Carpet tapijtfolie is gemaakt van zelfklevend PE. Deze beschermt vloerbedekking tegen water, verf en tal van andere vervuilingen. Deze afdekfolie kan met gemak 4 weken blijven liggen en is geschikt voor lichte tot middelzware belasting.

Kijk ook eens op de productpagina van PrimaCover Carpet >

Voorbeeld #1: renovatiewerkzaamheden en herinrichting school

Project: renovatiewerkzaamheden en herinrichting school
Extra uitdaging: werkzaamheden op scholen dienen meestal plaats te vinden binnen vakantieperioden
Toepassing PrimaCover Carpet: creëren van looppaden en het beschermen van de tapijtgedekte gangen

Een mooi voorbeeld van een plaatselijke toepassing van zelfklevende tapijtfolie. Want PrimaCover Carpet zorgt hier voor de bescherming van het tapijt. Met name in de zones rondom de daadwerkelijke renovatie. Het voornaamste doel was om ervoor te zorgen dat stof, gruis, verf, water en andere gevaren geen grip kregen op het bestaande tapijt. Dat is ook de reden waarom er een looppad is gecreëerd in het klaslokaal. Hier liepen de werklui en projectinrichters namelijk in en uit.

Voorbeeld #2: projectinrichting en installatiewerkzaamheden kantoorgebouw

Project: projectinrichting en installatiewerkzaamheden kantoorgebouw
Extra uitdaging: de opleveringsdatum was bindend in verband met de huurcontracten
Toepassing PrimaCover Carpet: het beschermen van de tapijtgedekte kantoorruimten

In de laatste bouwfase van dit kantoorgebouw heeft de installateur zijn laatste werkzaamheden afgerond. Aansluitend vond de projectinrichting plaats. Door het tapijt af te dekken met PrimaCover Carpet tapijtfolie voorkwamen de uitvoerders vervuiling. Deze zou kunnen ontstaan door met name voetstappen, gruis en stof. Daardoor is het project netjes opgeleverd. Het tapijt was trouwens al enige tijd daarvoor nieuw aangebracht. Omdat PrimaCover Carpet niet dampdoorlatend is, kon deze enkel worden toegepast zodra de ondergrond volledig was doorgedroogd.

Voorbeeld #3: Renovatie kantoorgebouw (mooie combinatie met PrimaCover Defend)

Project: verduurzamen kantoorgebouw
Extra uitdaging: een veilige plaats creëren voor kwetsbare ruiten
Toepassing PrimaCover Carpet: beschermen van de tapijtgedekte kantoorruimten en gangen

Typisch beeld van deze tijd: het verduurzamen van bestaande gebouwen. Veel kantoren, scholen en commercieel vastgoed kunnen nog jaren mee, mits de energiewaarde aansluit bij de huidige normen. In het kantoorgebouw van dit voorbeeld is de installatie gemoderniseerd. Hoogrendementsglas maakt ook deel uit van die aanpassingen. PrimaCover Carpet beschermde tijdens de werkzaamheden de vloeren en trappen. Omdat deze tapijtfolie zelfklevend, is deze ook veilig voor tapijtgedekte trappen.

Voor het tijdelijk stallen van de nieuwe ruiten, heeft de uitvoerder een creatieve oplossing bedacht. Onder de tapijtfolie liggen namelijk enkele platen PrimaCover Defend. Deze ultrastevige viltplaten vormen op die manier een veilige plaats voor de tijdelijke opslag van de ruiten.

Kijk gerust eens op de productpagina van PrimaCover Carpet >