Flatrenovatie door Ooijevaar Bouw

Schoon en veilig werken bij groot woningonderhoud in Zaandam.

De bevlogen bouwers van Ooijevaar Bouw hebben voor hun renovatieproject in Zaandam gebruik gemaakt van drie Primaverde-producten: PrimaCover Robust, PrimaCover Defend en Curtain-Wall. Het heeft hen geholpen om schoon en veilig te werken, met zo min mogelijk risico op herstelkosten. Precies waar onze producten voor bedoeld zijn dus.

Het betrof de renovatie van een flat met 154 woningen, zowel vanbinnen als vanbuiten. Elke woning kreeg nieuwe kozijnen en een nieuwe badkamer. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, werden er beschermende maatregelen genomen.

1: PrimaCover Robust

PrimaCover Robust is een stevig zelfklevend afdekvlies dat speciaal is ontwikkeld voor het beschermen van beton-ondergronden. Dit werd in dit project gebruikt op de galerij als vloerbescherming langs de muren in de woning. Daardoor werd een looppad gecreëerd naar de kozijnen toe, waarna deze veilig konden worden vervangen.

Lees meer over PrimaCover Robust >

2: PrimaCover Defend

Een creatieve oplossing die de veelzijdigheid van PrimaCover Defend maar weer eens aantoont. Deze 4mm dikke palletgrote platen van geperst textiel kennen immers ontelbare toepassingen. De mensen van Ooijevaar Bouw hebben PrimaCover Defend gelijmd en geniet op 6mm multiplex. Daarmee ontstaat een superstevige en bovendien dempende vloerbescherming van in totaal 10mm dik. Deze platen zijn als een soort puzzel op maat gemaakt. Daardoor zijn ze gemakkelijk in de hallen van de flats te plaatsen. Deze oplossing is keer op keer herbruikbaar. En mócht het nodig zijn, dan kunnen de platen PrimaCover Defend later in het project eenvoudig worden vervangen door nieuwe.

Lees meer over PrimaCover Defend >

3: Curtain-Wall

Curtain-Wall is het herbruikbare stofwandsysteem. In elke woning werd eerst een Curtain-Wall opstelling geplaatst in het halletje bij de badkamer. Zo kon de badkamer worden gestript zónder dat het vrijkomende bouwstof zich kon verspreiden door de rest van de woning. Het opzetten en afbreken van Curtain-Wall kost slechts enkele minuten, zodat de panelen (met brandwerende folie) gemakkelijk konden worden meegenomen naar de volgende woonunit.

Lees meer over Curtain-Wall herbruikbare stofwandsystemen >