Even voorstellen: Spencer Bensdorp

Spencer Bensdorp Primaverde head office warehouse magazijn Waalwijk - sales director verkoopteam

Met ingang van september 2023 heeft Primaverde er een nieuwe collega bij. Spencer Bensdorp geeft als nieuwe Sales director namelijk leiding aan het verkoop-adviesteam van Primaverde. In dit artikel maak je alvast kennis met Spencer.

Je bent Sales director bij Primaverde. Wat houdt die taak in?

Ons team van verkoopadviseurs werkt internationaal. We geven uitleg over de juiste toepassing van onze producten aan inkopers, shopmedewerkers en eindklanten. Vanuit ons hoofdkantoor in Waalwijk bedienen we onder meer de Benelux, de Duitstalige landen en Scandinavië. Onze mensen zijn relatiebouwers met verstand van de markt. Het is mijn taak om onze marktleiderspositie te verstevigen en om samen met het team nieuwe markten te ontginnen.

Kende je de merken en producten van Primaverde al?

Ik kom zelf uit de bouwtoelevering, waar ik heb gewerkt als salesmanager en vestigingsleider. Dus de A-merken PrimaCover, Curtain-Wall, Ram Board en FugenMeister kende ik al. Overigens toen nog zonder te weten dat ze allemaal bij Primaverde vandaan komen. Dankzij een intensieve inwerktijd door mijn collega’s raak ik snel verder thuis in het assortiment. Kijk, een universeel afdekvlies als PrimaCover Standard kent iedereen wel. Ik ontdek daarnaast steeds meer over de PrimaCover-productvarianten met specifieke eigenschappen en toepassingen. Zoals PrimaCover Standard FR. Dit vlamvertragend zelfklevend universeel afdekvlies is ontwikkeld voor het beschermen van ondergronden in omgevingen waar brandveiligheid een issue is.

Wat is je eerste indruk van Primaverde?

Sommigen uit het verkoop-adviesteam kende ik al vanuit de hout- en bouwgroothandel waar ik werkzaam was. Nu werk ik nauw met hen samen. Het valt meteen op dat Primaverde een platte, duidelijke no-nonsense cultuur heeft. Iedereen die ik ontmoet weet precies wat zijn of haar taak is en steekt moeite en toewijding in de inwerkperiode. Dat bezorgt mij een extra goed gevoel. Ik wil namelijk graag onderdeel zijn van een organisatie in plaats van dat het enkel voelt als werk. Bij Primaverde staat echt een team. Het groepsgevoel is in verhevigde mate ook gebleken na het betreurenswaardige recentelijke overlijden van mede-eigenaar en directielid Edwin van Iersel. In die periode – officieel was ik nog niet eens begonnen – werd door de bijzondere omstandigheden de hechting binnen de groep extra zichtbaar.

Hoe zie jij de relatie met klanten?

Het belangrijkst in een klantrelatie is loyaliteit. In een goede relatie met je distributienetwerk kun je je naar elkaar uitspreken om samen te ontdekken waar de marktkansen liggen. Een belangrijke focus in onze communicatie en productinformatie ligt op de eindgebruikers. Bijvoorbeeld via vakmedia, maar ook door middel van beurzen en toolboxen. Omdat de markt uiteindelijk bepaalt welke producten succesvol zijn, is het van belang om hen te voorzien van goede uitleg en instructie. Zo leren zij de toegevoegde waarde van onze producten kennen en kunnen zij de juiste keuze maken.

Waar komen we jou de komende tijd tegen?

Natuurlijk wil ik zo snel mogelijk kennismaken met de relaties van Primaverde, dus de komende tijd staan er heel wat bezoeken gepland. In oktober ben ik te vinden in de Primaverde-stand op de bouwbeurs Bygg Reis Deg in Noorwegen. Verder organiseert Primaverde, net als voorheen, regelmatig toolboxen en trainingen voor shopmedewerkers en eindgebruikers. Of we ontmoeten elkaar bij een van de huisbeurzen van onze klanten. Want ook daar zijn we met PrimaCover, Curtain-Wall, Ram Board en FugenMeister vaak present.

Primaverde team vacature solliciteren 2