Even voorstellen: Dries Caymax

Dries Caymax - Inkoop en Procurement Manager - Primaverde BV

Een nieuwe collega in het managementteam van Primaverde. Maak kennis met Dries Caymax. Vlaming van geboorte en met een mooie internationale staat van dienst, waaronder in Nederland. Sinds december 2023 is Dries als Procurement & Product Manager verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met de producten van Primaverde. Van inkoop tot productmanagement dus. Lees in dit artikel meer over Dries en over zijn visie op productontwikkeling en het belang van samenwerking.

Waaruit bestaan je taken als Procurement & Product Manager?

Procurement betekent strategische inkoop. Ik ben verantwoordelijk voor het hele traject dat vooraf gaat aan de levering van onze producten aan onze magazijnen. Dit betekent dat ik constant bezig ben met het onderzoeken van nieuwe product-marktcombinaties. Kortom: welke behoefte of vraag kunnen we bij welk type klant invullen? De volgende stap bestaat uit het samenstellen van de vereisten voor de te ontwikkelen producten, en het betrekken van die leveranciers die dit voor ons zouden kunnen produceren. Daarna maken we het product klaar voor verkoop, ontwikkelen we met onze partners alle verkoopondersteunende materialen. Voor onze distributeurs, wederverkopers en eindklanten zorgen we ervoor dat er altijd voldoende voorraad beschikbaar is zodat we vlot kunnen uitleveren.

Welke werkervaring breng je mee die nuttig is voor het uitoefenen van je huidige functie?

In mijn vorige job was ik bij Plieger, groothandel in sanitair en verwarming, verantwoordelijk voor de afdelingen Inkoop en Category Management. Daar heb ik de waarde ondervonden van de juiste relatieopbouw met lokale en internationale leveranciers. En hoe we ze kunnen laten meedenken over onze bedrijfsprocessen. Daarnaast heb ik een ruime ervaring in category- en productmangement die ik kan toepassen bij het ontwikkelen en vermarkten van het Primaverde-assortiment. Het mooie in mijn rol bij Primaverde is dat hier twee werelden samenkomen: inkoop en productmanagement. Daarbinnen kan ik het hele proces begeleiden van het ontstaan van een product tot het daadwerkelijk in de markt zetten.

Wat vind je het mooiste product van Primaverde?

Voor mij is PrimaCover Active het mooiste product van Primaverde. Dit hoogtechnologisch zelfklevend afdekvlies is ademend en tegelijkertijd vloeistofdicht. Door het ademend vermogen kunnen vocht en damp ontsnappen. Daardoor voorkom je ongewenste reacties met de ondergrond. Dat is voor mij het bewijs dat Primaverde voorop loopt met innovatieve oplossingen, die tegemoet komen aan concrete klantbehoeften.

PrimaCover Active ademend zelfklevend afdekvlies

Zitten er nog nieuwe producten in de pijplijn?

Jazeker, er wordt constant doorontwikkeld. Zo zullen we de assortimenten gaan aanvullen met producten die specifieke oplossingen bieden voor bepaalde niches. We gaan ook nog meer luisteren naar de verschillende markten waarin we actief zijn, zodat we voor elke markt, situatie en klant het juiste product kunnen aanbieden. Daarnaast gaan we uitgebreid onderzoeken hoe we onze assortimenten nog meer kunnen verduurzamen naar de toekomst toe. Bijvoorbeeld door mogelijkheden te zoeken om nóg meer gerecyclede grondstoffen toe te passen in onze producten. We gaan ook nadenken over hoe we toekomstige producten cradle-to-cradle kunnen ontwikkelen.