Welke gevoelige ondergronden bescherm je het best met PrimaCover Evapo?

PrimaCover Evapo op houten vloeren en andere gevoelige ondergronden

PrimaCover Evapo is het afdekvlies dat geschikt is voor gevoelige ondergronden. Maar welke zijn nou die gevoelige ondergronden? We geven graag enkele voorbeelden. Tot slot geven we ook het verschil aan tussen PrimaCover Evapo en PrimaCover Active.

Mooie vloeren moeten mooi blijven tijdens verbouwingen en renovaties. Extra veiligheid voor de mensen die aan het werk zijn, wordt bereikt doordat PrimaCover Evapo beschikt over de juiste kleefkracht. Het afdekvlies blijft daardoor keurig op zijn plaats liggen en kan daardoor ook arbo-veilig op trappen worden toegepast. Na gebruik kan het eenvoudig worden verwijderd zonder resten achter te laten.

Damp-open

PrimaCover Evapo is een lichtgewicht zelfklevend damp-open afdekvlies met een dampdoorlatendheid van 70gr/m2/24uur. Omdat vocht uit de ondergrond kan ontsnappen, krijgt de vloer of de trap de kans om door te drogen, terwijl deze van bovenaf goed beschermd is tegen de effecten van  vuil, verf en vocht. De beschermende structuur van het polyestervlies zorgt er bovendien voor dat ook mechanische beschadigingen worden voorkomen. Dat zijn beschadigingen die bijvoorbeeld worden veroorzaakt door puin, vallend gereedschap, klimmaterialen en werkschoenen.

Gevoelige ondergronden

In de praktijk komen we diverse gevoelige ondergronden tegen waarvoor PrimaCover Evapo een uitstekende beschermoplossing is. Denk aan hout of parket. Deze bevatten altijd wel een percentage vocht, zeker als ze recentelijk zijn behandeld. Maar denk ook aan recent gelegde keramische tegels. Als een nieuwe tegelvloer hermetisch wordt afgesloten, kan dit leiden tot aftekeningen door vochtophoping.

Kruipruimte

PrimaCover Evapo, dat gemakkelijk te herkennen is aan zijn blauwe kleur, wordt ook toegepast in situaties waarbij er sprake is van een kruipruimte onder de vloer. Van daaruit kan immers vochtige lucht opstijgen. Ook in die situatie is PrimaCover Evapo een veilige damp-open oplossing.

PrimaCover Active

PrimaCover Evapo is damp-open. Er is nóg een product in het assortiment voor toepassing op vochtige ondergronden: PrimaCover Active. Dit ademende afdekvlies noemen we wel eens de grote zus van PrimaCover Evapo. De vochtdoorlatendheid van PrimaCover Active is een stuk hoger: 1,2l/m²/24uur. Daardoor is PrimaCover Active geschikt voor het afdekken van onder andere natuursteen en recent aangebrachte zichtbetonvloeren.

Lees meer over PrimaCover Evapo >

Lees meer over PrimaCover Active >