Twee oplossingen voor het veilig beschermen van tapijt

Project_in_Beeld_PrimaCover_Carpetsaver_veilig_beschermen_van_tapijt_afdekvlies_trap_vloer_tapijtgedekt_onderhoud

Tapijtgedekte vloeren en trappen afdekken tijdens renovatie, projectinrichting en onderhoud

In de rubriek Project in Beeld laten we regelmatig praktijktoepassingen zien van onze producten.

Het veilig beschermen van tapijt tijdens renovatie, projectinrichting en onderhoud voorkomt beschadigingen en herstelkosten. Tapijt is namelijk kwetsbaar voor vervuilingen, zéker tijdens werkzaamheden. Een vuile voetstap of klodder verf leidt bovendien al snel tot discussies met uw opdrachtgever of de gebouwbeheerder. PrimaCover heeft in het assortiment twee oplossingen voor het betrouwbaar afdekken en beschermen van bestaand tapijt: PrimaCover Carpet tapijtfolie en PrimaCover Carpetsaver afdekvlies. Kenmerkend voor beide afdekmaterialen is de speciale lijmlaag die speciaal is afgestemd op tapijtgedekte vloeren en trappen.

PrimaCover Carpet

PrimaCover Carpet is een transparante zelfklevende PE-tapijtfolie. Deze afdekfolie is ondoordringbaar voor vocht en biedt op eenvoudige wijze een snelle bescherming van vloeren en trappen bij een lichte tot middelzware belasting. Denk aan water, verf, gruis, zaagsel, stof, voetstappen en klimmaterialen. De folie is geschikt voor bestaand tapijt dat volledig is doorgedroogd.

PrimaCover Carpet is leverbaar in twee diktes

PrimaCover Carpet tapijtfolie is leverbaar in twee diktes: 50µm en 100µm. Elke variant is voorzien van een speciaal ontwikkelde lijmtechniek die de vezels van het tapijt omsluit en zo zorgt voor de juiste hechting. De praktijkfoto’s geven een goede indruk van het veilig beschermen van tapijt in bijvoorbeeld scholen, kantoren en appartementen.

Kijk op de productpagina van PrimaCover Carpet >

PrimaCover Carpetsaver

PrimaCover Carpetsaver is een vloeistofdicht zelfklevend afdekvlies voor bestaand tapijt. Het is verkrijgbaar in twee breedtes: 0,65 meter voor gangen, doorgangen en trappen en 1 meter voor grotere oppervlakken. Deze tapijtbeschermer wordt toegepast tijdens renovaties, verbouwingen en onderhoudswerkzaamheden waarbij het tapijt zwaar wordt belast. Dus niet alleen door water en verf, maar bijvoorbeeld ook door steigermateriaal, bouwmaterialen, kruiwagens, bouwstempels, puin, vallende gereedschappen, stucgips en de scherpe uiteinden van metalen leidingen. PrimaCover Carpetsaver bestaat uit twee lagen: een zelfklevende LDPE folie met daarop een schokabsorberend polyestervlies.

De hechting van PrimaCover Carpetsaver

De hechting van PrimaCover Carpetsaver op tapijtgedekte vloeren en trappen is uitstekend, terwijl dit afdekvlies tijdens het aanbrengen toch herpositioneerbaar is. Daardoor ligt het altijd goed. De kleeflaag is speciaal ontwikkeld voor tapijt en omsluit de toppen van de tapijtvezels, waardoor het afdekvlies goed op zijn positie blijft liggen.

PrimaCover Carpetsaver representatief

Op de praktijkfoto’s is goed te zien dat PrimaCover Carpetsaver representatief van uiterlijk is. In dit geval werd hiermee namelijk niet alleen de vloer van een appartement beschermd, maar ook de entree en de gangen van het gebouw. Daarmee sloeg de aannemer twee vliegen in één klap: niet alleen bleef daar de tapijtvloer deugdelijk beschermd, maar ook was het een signaal voor de medebewoners dat er zorgvuldig werd omgegaan met de gemeenschappelijke ruimtes.

Kijk op de productpagina van PrimaCover Carpetsaver >

Meer informatie over het beschermen van tapijt

Wilt u meer informatie over het veilig beschermen van tapijt met PrimaCover Carpet of PrimaCover Carpetsaver? De behulpzame adviseurs van Primaverde helpen u graag verder. Ook als u een verkooppunt zoekt bij u in de buurt. Neem gerust contact met ons op!