PrimaCover Standard tijdens kantoorrenovatie

PrimaCover Standard renovatie kantoren - Tijdens verbouwing

Mechanische bescherming en bescherming tegen zwarte spuitnevel

Onlangs werd een productie- en handelsbedrijf ingrijpend gerenoveerd. Het degelijk gebouwde pand dateert uit de jaren ’80. Het was (en is) in goede staat van onderhoud, zowel binnen als buiten. Maar de inrichting paste niet meer bij de huidige tijd en ook niet bij de hedendaagse uitstraling van het bedrijf. Daarom was het hoog tijd voor een make-over. Gedurende het gehele renovatieproces werd de bestaande houten vloer afgedekt met PrimaCover Standard.

Meerdere bouwfases

De grootste uitdaging bij deze renovatieklus betrof het beschermen van de houten vloer. Deze was in uitstekende staat en moest ongeschonden uit de strijd komen, terwijl er heel wat werkzaamheden stonden te gebeuren. Daarbij wist de opdrachtgever op voorhand dat er in de eerste renovatiefase sprake zou zijn van intensieve mechanische belasting door steigers, schragen, ladders en kruiwagens. Na de verbouwing werd het schilderwerk aangepakt. Met name de zwarte latex waarmee het plafond zou worden voorzien, zorgde voor extra voorzichtigheid. Immers: wie zit er te wachten op zwarte spuitnevel op de vloer?

Tijdelijke vloerbescherming

Nadat het kantoor was leeggehaald, is de tijdelijke vloerbescherming aangebracht. Er is om meerdere redenen gekozen voor PrimaCover Standard:

  • PrimaCover Standard is uitstekend bestand tegen mechanische belasting tijdens renovatie.
  • PrimaCover Standard is zelfklevend. Dat is veilig voor de mensen die er werken, maar bovendien zorgt het voor een hermetische blokkade tegen neerdwarrelende spuitnevel.
  • PrimaCover Standard heeft een vloeistofdichte antislip toplaag. Dit zorgt voor veiligheid en voor een adequate bescherming tegen geknoeide verf.
  • PrimaCover Standard is representatief. Een groot gedeelte van het gebouw bleef tijdens de renovatie in gebruik. Ook voor bezoekers.

PrimaCover Standard is aangebracht met een overlap van 10 centimeter. Omdat de ruimte deels bestaat uit schuin geplaatste muren, is de gemakkelijke verwerking van het afdekvlies een groot voordeel. PrimaCover Standard laat zich gemakkelijk op maat snijden.

Gehele bouwproces

PrimaCover Standard bewijst zijn kwaliteit iedere dag opnieuw in vele uiteenlopende situaties. Het is het populairste ‘algemene’ afdekvlies van PrimaCover. Ook in dit geval heeft dit afdekvlies de volledige verbouwing zonder kleerscheuren overleefd. Het kan dus blijven liggen gedurende het gehele bouwproces. Voor de opdrachtgever en de uitvoerder biedt dit tal van voordelen. Beschadigingen en herstelkosten worden voorkomen, zonder dat er extra investeringen nodig zijn. De werkvloer blijft ondertussen een veilige ondergrond voor medewerkers.

Lees meer over PrimaCover Standard afdekvlies >