PrimaCover Glass voorkomt schade tijdens de stort van de vloer

PrimaCover Glass - bescherming van glas tegen betonsluier - betonvloer storten

Beton en cement kunnen glas beschadigen – voorkom herstelkosten

Cement en beton kunnen tijdens de verwerking gemeen zijn voor glas. Dus bij het storten van de afwerkvloer bij een pand in Venray, nam de aannemer geen risico op beschadigingen. PrimaCover Glass beschermde de ramen tegen opspattend beton.

De inwerking van betondruppels

Als druppels vloeibaar beton op het glazen oppervlak terecht komen, kunnen de alkalische bestanddelen daar op inwerken. Hoe korter het beton kan inwerken op het glas, hoe beter. Maar zelfs schoonvegen kan leiden tot krassen – en dus tot onherstelbare beschadigingen. Het resultaat van ingedroogde betondruppels is een afzetting die slechts met moeite te verwijderen is. In niet eens zo héél extreme gevallen moet er een gespecialiseerde hersteller aan te pas komen om het glas te polijsten. Ook is vervanging van de ruit een optie.

Herstelkosten voorkomen

PrimaCover Glass - bescherming van glas tegen betonsluier - lange inzetbaarheid

Dus door vóór het storten PrimaCover Glass aan te brengen op de ruiten, heeft de bouwer een boel ellende en herstelkosten voorkomen. Dat is maar goed ook, want onvoorziene kosten drukken direct de winst. PrimaCover Glass is een zelfklevende lichtdoorlatende glasfolie die supersnel aan te brengen is op glas. PrimaCover Glass is gedurende langere tijd inzetbaar, zowel binnen als buiten. Bij dit specifieke project betekende dit, dat de glasfolie ook kon blijven zitten tijdens de volgende bouwfase.

Trap

PrimaCover Glass gepoedercoate trap - bescherming tegen betonsluier

Dat de voordelen van een deugdelijke bescherming bij de aannemer belangrijk zijn, blijkt wel uit het feit dat hij PrimaCover Glass ook heeft aanbracht op de gepoedercoate trap. Hoewel het product daarvoor niet is ontwikkeld, zien we er wel een creatieve toepassing in. De aannemer heeft gelukkig vooraf een test gedaan op de poedercoat en geoordeeld dat deze toepassing wat hem betreft toelaatbaar is. In ieder geval hoefde ook de trap – dankzij PrimaCover Glass – niet hersteld of gepolijst te worden.

Kijk gerust eens op de productpagina van PrimaCover Glass >

Zo brengt u PrimaCover Glass aan op de ruit [filmpje] >