PrimaCover Active beschermt vloer van gevlinderd zichtbeton

PrimaCover_Active_bouw_steiger_zichtbeton_vloer_ademingsactief_afdekvlies

Verkorting van wachttijden tijdens bouwproject in Tongeren (B)

In de rubriek Project in Beeld laten we regelmatig praktijktoepassingen zien van onze producten.

Een school in de Vlaamse stad Tongeren is onlangs uitgebreid met nieuwe klaslokalen. Helemaal volgens de huidige designtrend werden de vloeren voorzien van gevlinderd beton. Deze nieuwe vloeren komen in het zicht en mogen dus niet beschadigd raken. In verband met de geplande opleverdatum was het belangrijk om de wachttijden te beperken. Het werk moest doorgaan, terwijl de vloeren toch schadevrij moesten blijven. Een goede bescherming was dus noodzakelijk. Niet ieder afdekmateriaal is hiervoor echter geschikt. Een nieuwe vloer bevat namelijk nog vocht. Om aftekeningen in het zichtbeton te voorkomen, mag deze niet hermetisch worden afgesloten. Speciaal hiervoor is er PrimaCover Active. Dat is een zelfklevend ademingsactief afdekvlies voor nieuwe vloeren en trappen.

Behalen van de planning

Het behalen van de planning is heilig, zeker bij een school. Het project moest immers ruim voor aanvang van het schooljaar worden opgeleverd, want dan staan de leerlingen aan de deur. Het verkorten van wachttijden was daarom meer dan welkom. Het toegepaste beschermmateriaal is PrimaCover Active. Dit ademingsactief afdekvlies beschermt de nieuwe, niet-doorgedroogde zichbetonvloer tegen vocht, verf en mechanische beschadigingen en zorgt ervoor dat deze ondertussen kan uitdampen (1,2l/m2/24uur).

PrimaCover Active

PrimaCover Active is aangebracht zodra de vloer beloopbaar was. Volgens voorschriften van de vloerspecialist was dat al na 3 tot 4 dagen mogelijk. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het beton dan al volledig is doorgedroogd. En daarin zit hem nou precies het risico. Het vocht moet namelijk ongehinderd uit de vloer kunnen ontsnappen. Tijdens het droogproces neemt het verdampende vocht namelijk kleine kalkdeeltjes mee. Als een nieuwe betonvloer hermetisch zou zijn afgedekt, kan deze niet vrij uitdampen. De kalk kan dan witte aftekeningen in de vloer veroorzaken. Deze leveren zichtbare en permanente schade op aan het oppervlak. Met PrimaCover Active voorkomt u dit.

Kijk gerust eens op de productpagina van PrimaCover Active >

Dit artikel kwam tot stand met medewerking van IJzerwaren Pierard en vzw Katholiek Basisonderwijs Tongeren