Nieuwe zichtbetonvloeren beschermen en afdekken

gietvloeren_beschermen_PrimaCover_Active

Zichtbetonvloeren zijn populair. Zowel in renovatie als nieuwbouw. Om planningen te halen, is het wenselijk om wachttijden te verkorten. En natuurlijk om te zorgen dat de nieuwe woonbetonvloer de afbouwfase onbeschadigd overleeft. In de praktijk wordt voor het afdekken van recent gelegde zichtbetonvloeren PrimaCover Active gebruikt. Dat is een ademend afdekvlies met een absorberende toplaag. Primacover Active beschermt uitstekend tegen vuil, vocht, verf, vallende gereedschappen en puin.

Zichtbetonvloeren beschermen

Als een zichtbetonvloer is aangebracht, is het bouwproject meestal nog niet afgerond, dus beschermen is belangrijk. Het beschermen van deze woonbetonvloeren helpt om beschadigingen en herstelkosten te voorkomen. Maar als zichtbeton nog niet volledig is doorgedroogd, mag dit niet hermetisch afgesloten worden. Dat kan namelijk leiden tot matte zones en vlekken. PrimaCover Active is de oplossing. Dit ademende afdekvlies bevat een speciaal membraan dat het vocht van onderaf laat ontsnappen (1,2l/m2/24uur).

Wachttijd zichtbetonvloeren

Er zijn diverse soorten zichtbetonvloeren en ze bestaan uit diverse lagen. Vandaar dat er niet één standaard wachttijd wordt voorgeschreven. Bij Primaverde luisteren we naar de ervaringen van praktijkmensen. We hebben daardoor kunnen constateren dat er volop vloerbedrijven zijn die beschikken over de juiste ervaring. Zij baseren het moment waarop de vloer kan worden belast op de droogtijd zoals deze is opgegeven door de fabrikant. Vervolgens beoordeelt de uitvoerder wanneer de vloer kan worden afgedekt met PrimaCover Active, zodat het afbouwwerk kan worden voortgezet. Als het risico vooraf minder hoog wordt ingeschat, is er ook nog een voordeliger alternatief. Dat is PrimaCover Evapo. Dit afdekvlies heeft een lagere dampdoorlatendheid, namelijk 70g/m2/24uur.