Info & praktijktips – PrimaCover Standard zelfklevend afdekvlies

Primacover Standard schilder afdekken vloer vloerbescherming veilig beschermen

Nooit meer ‘Had ik maar…’ bij (af)bouw en schilderwerken

Schilders en (af)bouwers kennen de noodzaak van een deugdelijke vloerbescherming. PrimaCover Standard is het meest gebruikte PrimaCover afdekvlies. Het is namelijk universeel toepasbaar op doorgedroogde harde ondergronden. Hiermee kunt u de ondergrond beschermen, zowel op vloeren als trappen. Niet voor niets beschouwen steeds meer schilders en (af)bouwers dit afdekvlies als hun standaarduitrusting. PrimaCover Standard heeft zijn sporen in de praktijk dus allang verdiend. Daarom is het tijd voor de belangrijkste productinformatie en handige praktijktips voor een veilige bescherming. Ofwel: Zo heeft u nóg meer plezier van uw PrimaCover Standard afdekvlies.

Waarom de ondergrond beschermen?

Voordat we de handige praktijktips met u delen, eerst de belangrijkste vraag: Waarom zou u de ondergrond beschermen? Het afdekken en beschermen van de ondergrond voorkomt een hoop gedoe, discussies en herstelkosten. En omdat elke reparatie de oplevering van het project vertraagt, bespaart u er bovendien ook nog eens kostbare tijd mee. Dit is extra belangrijk in een tijd dat particulieren en ondernemers massaal hun panden willen laten verbouwen, moderniseren en verduurzamen.

Veilige bescherming

Als u PrimaCover Standard al gebruikt, weet u waarschijnlijk álles over de veilige bescherming die dit universele afdekvlies biedt. Zowel voor de ondergrond als voor de mensen die er op werken. PrimaCover Standard bestaat uit twee lagen. De structuur van gerecyclede polyestervezels beschermt effectief tegen mechanische beschadigingen. De toplaag is gemaakt van vloeistofdichte, oplosmiddelbestendige PE-folie. Deze is bovendien antislip. Ook veilig is de speciale lijmimpregnering die het afdekvlies stevig op zijn plaats houdt, zonder om te krullen. Daardoor voorkomt u ongelukken en is dit afdekvlies ook ideaal voor het afdekken van trappen.

Kijk op de productpagina van PrimaCover Standard >

Representatief

PrimaCover Standard is een representatief afdekmateriaal. Opdrachtgevers zijn kritisch tegenwoordig, dus een nette voorbereiding van uw werk is positief voor uw professionele imago.

Elke bouwfase

Dit universele polyester afdekvlies is ontwikkeld voor de bescherming van doorgedroogde harde ondergronden en kan worden toegepast in elke bouwfase. Dus van sloop tot en met afbouw en schilderwerken. Het wordt daarnaast ook toegepast tijdens installatiewerken, onderhoud, verhuizingen en projectinrichting. De beschermende eigenschappen zijn perfect voor het voorkomen van de meest voorkomende algemene risico’s. Denk aan puin, gruis, water, verf, latex, stucgips, bouwmaterialen, vallende gereedschappen, pallets, kruiwagens en klimmaterialen.

Drie breedtes

Er zijn drie breedtes verkrijgbaar: 0,65 meter, 1 meter en 2 meter. De smalle rol is ideaal voor toepassing op trappen en gangen. De brede rollen zijn speciaal bedoeld voor het efficiënt afdekken van grotere oppervlakken, zoals woonkamers en kantoorruimtes.

Aanlooproutes

Natuurlijk denkt u bij het afdekken van vloeren en trappen vooral aan de ruimte waarin u aan het werk bent. Maar vergeet zéker niet de aanlooproutes. Als u een loper legt in de entree, op de trap en op de vloer van de gang, doet u daarmee uw opdrachtgever namelijk een enorm plezier. Want al bent u nóg zo voorzichtig, dit zijn bij uitstek de plekken waar u onbedoeld verfvoetstappen kunt achterlaten. Of waar bouwmaterialen kunnen zorgen voor lelijke krassen. Uw opdrachtgever zal u dankbaar zijn. En het scheelt weer onvoorziene schoonmaak- en herstelwerkzaamheden.

Uitstekend verwerkbaar

PrimaCover Standard is uitstekend verwerkbaar. Het vlies is opgerold met de kleefkant aan de buitenzijde. Dus u legt de rol op de gewenste startpositie en rolt deze eenvoudig en haast zonder moeite uit. De ene schilder of (af)bouwer doet dit met de hand, terwijl een andere het materiaal met de voet afrolt over de vloer. Uw groothandel kan u verder helpen als u eventuele vragen heeft over de verwerking van dit afdekvlies. Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook contact opnemen met ons behulpzame adviseursteam.

Project_in_Beeld_PrimaCover_Standard_aanbrengen_afdekvlies_youtube

Zo eenvoudig werkt PrimaCover Standard. [Bekijk de video!] >

Enkele baan of meerdere banen

Bij plaatselijke werkzaamheden volstaat vaak een enkele baan PrimaCover Standard. Voor het beschermen van grotere oppervlakken, bijvoorbeeld tijdens het schilderen of spuiten van de plafonds of bij installatiewerkzaamheden, kunt u meerdere banen aanbrengen. Voor een ononderbroken bescherming is een overlap van 10 centimeter al voldoende. De speciale lijmimpregnering houdt de banen in normale praktijkomstandigheden prima op hun plek. Ter hoogte van intensief belopen zones kunt u de naden eventueel fixeren met een geschikte montagetape.

Meermaals bruikbaar

Bij het verwijderen na gebruik laat PrimaCover Standard geen resten achter. PrimaCover Standard is meermaals bruikbaar. Dat is handig als u een project onderhanden heeft met diverse kleinere werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het schilderen van deuren en kozijnen. Om het gebruikte afdekvlies nogmaals te kunnen toepassen, verwijdert u zoveel mogelijk vuil, stof en gruis. Daarna vouwt u de schone onbeschadigde delen dubbel, met de lijmkant naar buiten om te voorkomen dat verf en vuil op de vloeren terecht komen. Voor toepassing op de trap raden wij hergebruik om veiligheidsredenen af. Dit om de logische reden dat de hechting bij hergebruik kan afnemen.

De voordelen van PrimaCover Standard

Bescherming van doorgedroogde harde ondergronden
Lichtgewicht, dus gemakkelijk hanteerbaar
Zeer goed bestand tegen water, vocht, verf, etc.
Uitstekende bescherming tegen mechanische beschadigingen
Zelfklevend, dus veilig voor mens en ondergrond
Geschikt voor vloeren en trappen. Ook in de aanlooproutes en doorgangen.
Verkrijgbaar in diverse breedtes: 2 meter, 1 meter en 0,65 meter
Gemaakt van gerecyclede polyestervezels. Meermaals bruikbaar.

Verkooppunten

PrimaCover is verkrijgbaar bij alle bekende professionele bouwmarkt, ijzerwarengroothandel of schildergroothandel. Voor meer informatie kunt u gerust contact opnemen met het behulpzame team van Primaverde BV.

PrimaCover afdekmaterialen

PrimaCover afdekmaterialen zijn verkrijgbaar bij uw professionele bouwmarkt, ijzerwarengroothandel of schildersgroothandel. Wilt u meer informatie over PrimaCover Standard? Kijk dan op de productpagina of neem even contact op met het behulpzame adviseurs-team van Primaverde BV. Wij beantwoorden uw vragen met plezier!

Productpagina PrimaCover Standard >

Meer PrimaCover-producten voor schilders en (af)bouwers

PrimaCover_Evapo_rol_vloer_damp-open_afdekvlies

PrimaCover Evapo

Damp-open zelfklevend afdekvlies (dampdoorlatendheid 70gr/m²/24h). Speciaal ontwikkeld voor nieuwe en recent behandelde houten vloeren en voor gevoelige ondergronden die een percentage vocht bevatten.

Klik hier >

PrimaCover Defend

Ultrastevige viltplaten van gerecycled textiel met ontelbare toepassingen. De ideale ondergrond bij zware belasting en bij plaatselijke werkzaamheden, zoals het schilderen van een deuren of kozijnen. U kunt PrimaCover Defend ook gebruiken als onderlaag voor PrimaCover Standard in situaties waar extra mechanische vloerbescherming vereist is. Gebruik PrimaCover Defend ook als comfortabele koudewerende ondergrond voor uw knieën. Door enkele platen PrimaCover Defend op de vloer te leggen, claimt u bovendien eenvoudig een vaste plek voor uw materialen.

Klik hier >

PrimaCover Combi

Stucloper en schildersvlies in één. Lichtgewicht vloerbeschermer met een absorberende pluisvrije toplaag. Niet-zelfklevend, dus gemakkelijk verplaatsbaar. Ideaal bij schilder- en stucwerkzaamheden.

Klik hier >

PrimaCover Zipper stofdeuren

Langdurig inzetbaar, dankzij de rits van industriële kwaliteit. Keuze uit diverse soorten:
PrimaCover Zipper A (met een A-vormige opening)
PrimaCover Zipper Door U (met een U-vormige opening)
PrimaCover Zipper (set van twee zelfklevende ritsen waarmee u een doorgang creëert in elke folie-stofwand)

Klik hier >

PrimaCover Glass

Lichtdoorlatende zelfklevende beschermfolie voor vlakglas. Verkrijgbaar in twee uitvoeringen: blauw en transparant. Ideaal bij schilderwerken, stucwerken, bouw, renovatie en onderhoud. Verwijderbaar zonder resten.

Klik hier >

PrimaCover Dirt-Keeper

Deze herbruikbare kleefmat met 30 zelfklevende lagen houdt tot maar liefst 90% van alle inloopvuil vast. Dit wordt normaal gesproken via de schoenzolen getransporteerd.

Klik hier >