Behoud nieuwe zichtbetonvloer tijdens afbouw kantoor

PrimaCover_Defend nieuwe zichtbetonvloer hoofdkantoor Utrecht ultrastevige viltplaten 80x120cm palletformaat

PrimaCover Defend damp-open viltplaten (4mm dik)

Zichtbetonvloeren zijn en blijven populair. Het is echter altijd wel opletten met zo’n nieuwe vloer van designbeton. Want het oppervlak is relatief kwetsbaar. Bovendien zijn reparaties nauwelijks onzichtbaar. En dat is zonde. Daarom moeten bouwers afbouwers, schilders, stukadoors en installateurs voorzichtig te werk gaan. Dit is goed te zien aan de hand van het praktijkproject in Utrecht. Daar beschermt PrimaCover Defend het zichtbeton in de afbouwfase van een nieuw hoofdkantoor. Deze ultrastevige damp-open viltplaten zijn gemaakt van gerecycled textiel en zijn meermaals bruikbaar. Ze zijn maar liefst 4mm dik en hebben de nieuwe zichtbetonvloer beschermd tot en met de oplevering. Zonder beschadigingen, zonder herstelkosten en zonder vertraging. Missie geslaagd dus!

Zichtbeton beschermen

Zichtbeton beschermen is het enige dat helpt om beschadigingen en noodzakelijke reparaties te voorkomen. Laten we kijken naar de kwetsbaarheden van een nieuwe zichtbetonvloer:

 • 1: De toplaag van zichtbeton is poreus.
 • 2: Een nieuwe vloer is kwetsbaarder dan een doorgedroogde vloer.
 • 3: Een nieuwe zichtbetonvloer bevat nog een hoeveelheid vocht die moet verdampen.
 • 4: Reparaties aan zichtbeton zijn vrijwel nooit onzichtbaar.

Mechanische impact op zichtbeton

PrimaCover Defend is ideaal voor het opvangen van mechanische impact op zichtbeton. In het praktijkvoorbeeld van het nieuwgebouwde Utrechtse hoofdkantoor was het voorkomen van mechanische beschadigingen dan ook de belangrijkste reden. Daarnaast telde ook de bescherming tegen vuil, stof en gruis mee. In de afbouwfase vonden onder meer montagewerkzaamheden plaats aan het plafond. Daar zijn akoestische cassettes geplaatst en werden de leidingen en kanalen van de klimaatinstallatie aangebracht. Om prettig en efficiënt te kunnen doorwerken, is de gehele zichtbetonvloer voorzien van platen PrimaCover Defend. Dankzij de royale afmetingen (palletformaat, 80x120cm), de rechte zijden en de haakse hoeken, zijn ook grotere oppervlakken snel afgedekt. Waar nodig kan PrimaCover Defend gemakkelijk op maat worden gesneden met een mes. In dit geval heeft de uitvoerder besloten om de naden tussen de viltplaten te fixeren met een geschikte montagetape. Zo vormt zich een aaneengesloten bescherming en kunnen de monteurs hun steiger ongehinderd verplaatsen.

Kijk op de productpagina van PrimaCover Defend >

100% damp-open

Omdat PrimaCover Defend 100% damp-open is, zijn deze viltplaten bij uitstek geschikt voor recent aangebrachte ondergronden. Deze bevatten nog een hoeveelheid vocht en mogen dus niet hermetisch worden afgesloten. Anders kan de ondergrond niet optimaal doordrogen en kunnen de kalkdeeltjes in het verdampend water lelijke vlekken veroorzaken. Als stelregel houden we aan: zodra de vloer beloopbaar is volgens de voorschriften van de fabrikant, kunt u de PrimaCover Defend viltplaten aanbrengen op dit type beton.

Water, vocht en verf

Wilt u vloeren beschermen tegen zware mechanische belasting, en óók tegen indringing van water, vocht en verf? Dan kunt u PrimaCover Defend combineren met een van de vele soorten PrimaCover afdekvliezen en afdekfolies. Bij nieuwe zichtbetonvloeren kiest u voor een onderlaag van PrimaCover Active ademingsactief zelfklevend afdekvlies. Bij volledig doorgedroogde vloeren kunt u PrimaCover Defend afdekken met bijvoorbeeld PrimaCover Carpetsaver zelfklevend afdekvlies of PrimaCover Carpet zelfklevende afdekfolie.

PrimaCover Defend in het kort

 • Ultrastevige viltplaten van gerecycled textiel
 • Zeer hoge bescherming tegen mechanische beschadigingen en puntbelasting
 • Royale dikte (4mm dik)
 • Palletformaat (80x120cm)
 • Met een mes eenvoudig op maat te snijden
 • Herbruikbaar, zo vaak als u maar wilt
 • Stapelbaar, dus gemakkelijk mee te nemen
 • 100% damp-open

Probeer PrimaCover Defend zelf

Ontdek alle voordelen van PrimaCover Defend. Probeer het zelf. Met enkele platen creëert u al een stevige beschermende ondergrond voor tal van werkzaamheden. Kijk op de productpagina of stel uw vraag aan de behulpzame productadviseurs van Primaverde. Onze contactgegevens vindt u hier.

Alles over PrimaCover Defend – herbruikbare ultrastevige viltplaten van gerecycled textiel >