Curtain-Wall: herbruikbare stofwand voor grote én kleine werkzaamheden

Project_in_Beeld_Curtain-Wall_keuken_verbouwing_beschermen

Keuken stofdicht beschermd tijdens de verbouwing van een woonhuis

Vele vaklieden in bouw, afbouw en renovatie kennen de voordelen van het Curtain-Wall herbruikbaar stofwandsysteem. Voor wie nog twijfelt, zetten we graag de voordelen op een rij. Een Curtain-Wall herbruikbare stofwand splitst de ruimte, zodat u uw werkzaamheden zonder overlast kunt uitvoeren. De modules kunnen gemakkelijk worden meegenomen in de meegeleverde draagtas. Op locatie bepaalt u gemakkelijk zelf de lengte, vorm en positie van de stofwand. Het opzetten kost 1 persoon niet meer dan enkele minuten. Wat we steeds opnieuw horen van gebruikers is dat het – ook kostentechnisch – een betrouwbare stofdichte oplossing is voor grote projecten én kleinere klussen.

Keuken stofvrij

Curtain-Wall hield onlangs de keuken stofvrij bij de verbouwing van een woonhuis. Een prachtig praktijkvoorbeeld van een situatie waarbij de bouwactiviteiten niet mogen leiden tot overlast. In dit geval had de verbouwing betrekking op de entree en de woonkamer. De bewoners van dit huis wilden echter normaal gebruik kunnen blijven maken van hun open keuken, die aan de woonkamer grenst. Dus zonder de overlast van ronddwarrelend fijnstof.

Met de modules uit het Curtain-Wall systeem heeft de bouwondernemer een stofdichte afscherming gemaakt rond het keukeneiland. Daardoor werd de keuken tijdens de werkzaamheden omgetoverd tot een stofdicht compartiment en kon het dagelijks leven – ondanks de verbouwing – ongestoord doorgaan. De bewoners hadden toegang tot het keukengedeelte via een Curtain-Door. Dat is een duurzaam inzetbare ritsdeur die onderdeel is van het Curtain-Wall systeem.

Curtain-Wall herbruikbaar stofwandsysteem

Dankzij het Curtain-Wall herbruikbaar stofwandsysteem hoeven bouwondernemers nooit meer in de weer met panlatten en bouwplastic. Geïmproviseerde tijdelijke afschermconstructies zijn daardoor verleden tijd. Curtain-Wall is efficiënt en effectief. Het plaatsen van een stofwand van 5 meter neemt namelijk slechts zo’n 5 minuten tijd in beslag. U heeft de ruimte dus snel beschermd.

Omdat de lengte en vorm van de Curtain-Wall stofwand eenvoudig is aan te passen, zijn ontelbare opstellingen mogelijk. Voor kleinere plaatselijke werkzaamheden kunt u bijvoorbeeld een zelfstandig staand compartiment creëren in een grotere ruimte. Ideaal bij de bouw en inrichting van een balie in een openbaar gebouw, ziekenhuis of hotel. Uw werkzaamheden vinden dan netjes buiten het zicht plaats; iets dat op grote waardering kan rekenen van gebouwbeheerders en bezoekers.

Telescopische verende staanders

De telescopische verende staanders bieden de juiste drukverdeling om het systeem veilig klemvast te positioneren tussen vloer en plafond. Het systeem is zelfs geschikt voor systeemplafonds. Curtain-Wall wordt geleverd inclusief afdichtende schuimprofielen voor een stofdichte aansluiting op het plafond. Ook zijn speciale profielen verkrijgbaar voor de afdichting tussen de staanders en de muren.

De hoogte van de stofwand kan dankzij deze telescopische staanders eenvoudig worden gevarieerd. Standaard is de hoogte maximaal 400cm. Met de optionele verlengstukken is deze zelfs maximaal 500cm. Ook de breedte van de segmenten is eenvoudig zelf aan te passen. Daardoor kunt u de stofwand aanpassen aan elke ruimte.

Oneindig uitbreidbaar

Curtain-Wall is een solide systeem dat bovendien naar wens oneindig uitbreidbaar is. Daar heeft u jarenlang plezier van. Beslis zelf welke Curtain-Wall Kit voor u het beste startpunt is. Heeft u vaak werkzaamheden van gemiddelde omvang? Dan is de Curtain-Wall Pro-Kit een uitstekende basis. Klik hier voor een overzicht van alle kits. Vraag ons gerust om meer informatie en verkooppunten.

Naar de Curtain-Wall website …>
Dowload de folder …>

De voordelen van het Curtain-Wall stofwandsysteem:

 • Snel op te zetten (circa 5 meter in 5 minuten)
 • De segmenten zijn eenvoudig verplaatsbaar
 • Uitbreidbaar systeem met keuze uit modules in diverse afmetingen
 • Solide en betrouwbaar
 • Brandwerend: gecertificeerd volgens NFPA-701 / EN 13501-1
 • Lichtdoorlatend en semi-transparant, zodat werkzaamheden buiten zicht kunnen plaatsvinden
 • Ook geschikt voor systeemplafonds
 • Afdichtingsprofielen voor stofdichte aansluiting op wanden en plafonds
 • Elke kit wordt geleverd inclusief Curtain-Door module met afsluitbare doorgang
 • Extra doorgangen gemakkelijk aan te brengen met een Zip-Up-set
 • Na gebruik compact te bewaren en mee te nemen in de meegeleverde opbergtassen

Naar de Curtain-Wall website …>
Dowload de folder …>