Gietvloer afdekken met PrimaCover Active

Ademend afdekvlies voorkomt beschadigingen aan kwetsbare vloeren

In de rubriek Project in Beeld laten we regelmatig praktijktoepassingen zien van onze producten.

Hoe bescherm je een recent aangebrachte gietvloer tijdens werkzaamheden? PrimaCover Active is toegepast bij een groot bouw- en verbouwingsproject in Wageningen. Het betreft de Rijn IJssel Vakschool. Het bestaande gebouw aan de Marijkestraat werd aangepast en uitgebreid. Uiteraard moest de gietvloer beschermd blijven tegen beschadigingen en verf.

Ademingsactief afdekvlies

PrimaCover Active is een zelfklevend ademingsactief afdekvlies met een waterdoorlatendheid van (1,2l/m2/24uur). Dit afdekmateriaal is geschikt voor trappen en vloeren. Het wordt met name toegepast op gevoelige ondergronden, recent behandelde of recent gelegde vloeren. Dus ook als deze nog niet volledig zijn doorgedroogd. Denk aan natuursteenvloeren en gietvloeren. Als zich hierin een percentage vocht bevindt, kunnen namelijk aftekeningen ontstaan aan het oppervlak. Reparatie is duur en vrijwel nooit onzichtbaar. Bovendien leidt herstel onherroepelijk tot tijdverlies en discussies. PrimaCover Active voorkomt beschadigingen door bijvoorbeeld water, verf, klimmaterialen, puin, bouwmaterialen en vallend gereedschap.

Verbouwing

De werkzaamheden vonden plaats in een vestiging van de Rijn IJssel Vakschool. Aan een van de bestaande gebouwen zijn afdelingen toegevoegd. Het betreft keukens, bakkerijruimten, diverse keukens, een ijscentrum en een magazijn. Aan de achterzijde kwam een uitbreiding; daar zijn technische onderwijsruimten gerealiseerd voor bakkers en horeca. Wat de vloeren betreft ging het om de combinatie van bestaande en nieuwe gietvloeren.

PrimaCover Active heeft de ondergrond beschermd in elke fase van het project:

  • Bescherming van de gietvloer tegen beschadigingen door puin en bouwmaterialen
  • Bescherming van de gietvloer tegen beschadigingen door verf
  • Bescherming van de gietvloer tegen beschadigingen door klimmaterialen, gereedschappen, etc.
  • Bescherming van de gietvloer tegen beschadigingen tijdens projectinrichting

Kijk gerust eens op de productpagina van PrimaCover Active >