Ram Board 100% recyclebaar damp-open afdekmateriaal

Pantser voor vloeren, wanden en kozijnen op de bouwplaats

Ram Board is het nieuwste merk van Primaverde. Ram Board afdekmateriaal is gemaakt van gerecycled karton, kan meermaals worden gebruikt en is 100% recyclebaar. Dat is goed nieuws op het gebied van duurzaamheid. Wie een rol van dit afdekmateriaal ziet, zal in de eerste plaats denken aan een soort extra dikke stucloper. Dat is maar schijn, want Ram Board is totaal anders. Ten eerste omdat het materiaal geen kunststof coating bevat. Ten tweede omdat het damp-open is. Daardoor is het geschikt voor ondergronden die niet helemaal zijn doorgedroogd. Uniek zijn de geïntegreerde vouwlijnen. Daarmee zorgt u in een handomdraai voor een opstaande plint die de wanden beschermt.

Duurzaamheid

Stelt uw opdrachtgever eisen aan duurzaamheid? Hier krijgen steeds meer bouwers, afbouwers, installateurs stukadoors en schilders mee te maken. Steeds vaker verlangen opdrachtgevers immers dat de toegepaste materialen niet-milieubelastend zijn. Omdat Ram Board volledig is samengesteld uit gerecycled en recyclebaar karton, past deze vloer- en wandbescherming in een circulaire economie, waarbij grondstoffen volledig kunnen worden hergebruikt.

Ontdek Ram Board >

Ram Board unieke structuur

Meerdere lagen geperst karton geven Ram Board zijn unieke structuur. De Amerikaanse ontwikkelaars noemen dit: Flex Fiber samenstelling. Deze zorgt voor bescherming van de ondergrond tegen vloeistoffen, zoals verf en vocht. Maar ook tegen beschadigingen door zwaarder materieel, zoals hoogwerkers. De kartonnen structuur is bovendien damp-open. Daardoor is het ook geschikt voor het afdekken van stortvloeren, nieuwe keramische tegelvloeren en andere ondergronden die moeten kunnen uitdampen. U kunt vertrouwen op deze robuuste bescherming voor de bouwplaats. En dit gedurende de gehele bouwperiode, in elke bouwfase.

Ram Board uitrollen en neerleggen

Ram Board uitrollen en neerleggen gaat heel eenvoudig. Bij meerdere banen is een overlap van 10 centimeter voldoende. Een ononderbroken bescherming bereikt u door de naden te voorzien van Seam Tape. Dat is een krachtig klevende papieren kleefband. Ook Seam Tape is na gebruik volledig recyclebaar.

Plint vouwen

Voor de bescherming van wanden, kunt u een plint vouwen aan dit afdkmateriaal. Het bevat over de gehele lengte namelijk vouwlijnen voor een haakse plint van 17, 60 of 80 centimeter. Deze voorkomt beschadigingen door rolsteigers, kruiwagens, gereedschapskisten en opspattend cement. Tenslotte zijn er ook Ram Jamb solide klemprofielen voor kozijnen. Ook deze zijn deze gemaakt van 100% recyclebaar karton. Met deze slimme solide oplossingen zijn niet alleen vloeren, maar ook wanden en kozijnen gepantserd tijdens de bouw en afbouw.

Ook Seam Tape en Ram Jamb vindt u op de informatiepagina >

Professionele bouwgroothandel

Ga ook sterk van start met Ram Board. Informeer bij uw professionele bouwgroothandel of schildersvakhandel. Meer informatie over dit nieuwe merk en alle bijbehorende producten vindt u op onze webpagina. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met het adviseursteam van Primaverde.

Contact met Primaverde >