Stofwandsysteem en stofdeuren effectief tegen (fijn)stof

Curtain-Wall_renovatie_verbouwing_schilder_stofwand

PrimaCover Zipper stofdeuren & Curtain-Wall stofwandsysteem

Geen verbouwing, renovatie of afbouw zonder stof. Als u geen stofwand of stofdeur gebruikt, verspreidt dit zich richting de naastgelegen ruimtes en de rest van het pand. Er kunnen vele redenen zijn waarom dit niet wenselijk is. Bijvoorbeeld omdat tijdens de werkzaamheden bezoekers, klanten, medewerkers of bewoners in het gebouw verblijven. Of omdat de schilder graag aan de gang wil en geen stofinsluiting kan gebruiken. We zetten twee stofdichte oplossingen op een rijtje: PrimaCover Zipper stofdeuren en het Curtain-Wall stofwandsysteem.


PrimaCover Zipper Door stofdeuren

Met het assortiment PrimaCover Zipper Door stofdeuren heeft u altijd een oplossing voor het stofdicht afschermen van deuropeningen en doorgangen. U heeft hierin keuze uit drie typen, elk type Zipper heeft zijn eigen voordelen en mogelijkheden. Praktijkmensen zijn unaniem positief over de betrouwbaarheid van de rits. Deze is namelijk van industriële kwaliteit en zorgt dus voor een lange inzetbaarheid.

3 typen PrimaCover stofdeuren

 • TYPE 1: PrimaCover Zipper Door A | productpagina>
  – Stofdeur van stevige folie met industriële A-rits
  – Met geschikte tape te monteren op wanden en kozijnen
  – Drempelloze doorgang, dus geschikt als doorgang voor rollende apparatuur
 • TYPE 2: PrimaCover Zipper Door U | productpagina>
  – Stofdeur van stevige folie met industriële U-rits
  – Met geschikte tape te monteren op wanden en kozijnen
  – Door ook de onderzijde af te plakken, voorkomt u de verspreiding van stofdeeltjes via de vloer
 • TYPE 3: PrimaCover Zipper | productpagina>
  – Set van 2 zelfklevende industriële ritsen. Universeel toepasbaar op elke geschikte folie.
  – Gebruik 1 rits voor een smalle doorgang, of 2 ritsen voor een brede doorgang
  – Opplakken – opensnijden – klaar

Bekijk alle PrimaCover Zipper-producten …>


Curtain-Wall herbruikbaar stofwandsysteem

Met het Curtain-Wall herbruikbare stofwandsysteem splitst u elke ruimte stofdicht, zelfs tot een hoogte van 5 meter. Terwijl achter de Curtain-Wall stofwand werkzaamheden plaatsvinden, kan in de rest van het gebouw het normale leven dus gewoon doorgaan, zonder de overlast van (fijn)stof. Dankzij het efficiënte systeem met telescopische staanders is Curtain-Wall snel op te zetten. Het systeem kan zelfs worden toegepast in ruimtes met een systeemplafond.

Curtain-Wall is volledig aanpasbaar

Curtain-Wall is volledig aanpasbaar aan de situatie. Want per toepassing bepaalt u gemakkelijk zelf de lengte, vorm en positie van de stofwand. U heeft keuze uit diverse sets met daarin modules voor een flexibele opstelling, inclusief een afsluitbare deurmodule. Het plaatsen van een Curtain-Wall stofwand duurt voor 1 persoon niet langer dan enkele minuten. De brandvertragende, stevige folie zorgt voor een langdurige inzetbaarheid. Curtain-Wall heeft een representatieve uitstraling. Dit is extra belangrijk wanneer de bouwactiviteiten of de onderhoudswerkzaamheden plaatsvinden in de nabijheid van bezoekers en bewoners. Denk aan projecten in woningen, kantoren, ziekenhuizen, scholen, banken, hotels en winkels.

Positioneren tussen vloer en plafond

De telescopische verende staanders bieden de juiste drukverdeling om het systeem veilig en met een constante druk klemvast te positioneren tussen vloer en plafond. Hierdoor is het systeem zelfs geschikt voor systeemplafonds. Curtain-Wall wordt geleverd inclusief afdichtende schuimprofielen voor een stofdichte aansluiting op het plafond. Voor de afdichting tussen de staanders en de muren zijn speciale profielen verkrijgbaar.

De hoogte van de stofwand kan dankzij de telescopische staanders eenvoudig worden gevarieerd. De standaardhoogte van het Curtain-Wall systeem is maximaal 400cm. Met de optionele verlengstukken is de maximale hoogte zelfs 500cm. U kunt de gewenste breedte van uw Curtain-Wall opstelling eenvoudig aanpassen aan elke ruimte.

Naar de Curtain-Wall website …>
Dowload de folder …>

Daarom kiest u voor het Curtain-Wall stofwandsysteem:

Curtain-Wall_Locksysteem_telescopische_staander

De telescopische staanders zijn gemakkelijk op maat te schuiven dankzij het solide lock-systeem. Op deze manier plaatst u een Curtain-Wall binnen enkele minuten.

Curtain-Wall_Veersysteem_telescopische_staander

Het plaatsen van de telescopische verende staanders gaat heel gemakkelijk. Hierdoor klemt elke Curtain-Wall opstelling met de juiste constante druk tussen de vloer en het plafond.

Curtain-Wall_Header_plafond

De header is gemakkelijk in de ringtop van de telescopische staander te haken. De header zorgt voor de juiste drukverdeling. Op deze manier zorgt u ervoor dat de druk wordt verdeeld en is het Curtain-Wall veilig voor systeemplafonds.

Curtain-Wall_meenemen_herbruikbaar_Opbergtas

Curtain-Wall is keer op keer herbruikbaar. Is het werk klaar? Dan bergt u alles netjes op in de handige meeneemtas. Klaar voor de volgende klus!

Alle voordelen van het Curtain-Wall stofwandsysteem:

 • Snel op te zetten (circa 5 meter in 5 minuten)
 • De segmenten zijn eenvoudig verplaatsbaar
 • Uitbreidbaar systeem met keuze uit modules in diverse afmetingen
 • Solide en betrouwbaar
 • Brandwerend: gecertificeerd volgens NFPA-701 / EN 13501-1
 • Lichtdoorlatend en semi-transparant, zodat werkzaamheden buiten zicht kunnen plaatsvinden
 • Ook geschikt voor systeemplafonds
 • Afdichtingsprofielen voor stofdichte aansluiting op wanden en plafonds
 • Elke kit wordt geleverd inclusief Curtain-Door module met afsluitbare doorgang
 • Extra doorgangen gemakkelijk aan te brengen met een Zip-Up-set
 • Na gebruik compact te bewaren en mee te nemen in de meegeleverde opbergtassen

Solide en toekomstbestendig

Curtain-Wall is een solide en toekomstbestendig systeem. Omdat de samenstelling naar wens en behoefte oneindig uitbreidbaar is, heeft u er jarenlang plezier van. Beslis zelf welke Curtain-Wall Kit voor u het beste startpunt is. Heeft u bijvoorbeeld doorgaans werkzaamheden van gemiddelde omvang? Dan is de Curtain-Wall Pro-Kit een uitstekende basis. Dit is onze meest verkochte set. Klik hier voor een overzicht van alle kits. Vraag ons gerust om meer informatie en verkooppunten.

Naar de Curtain-Wall website …>
Dowload de folder …>